ဒီေန႔ေတာ႔ ဆန္ေခါက္ဆြဲျပားေလးေတြ လုပ္ျဖစ္တာနဲ႔ မုန္႔ဟင္းရည္နဲ႔ စားလို႔ပိုတာေလးေတြကို ငရုတ္သီးေၾကာ္ စပ္စပ္ေလးနဲ႔ တြဲဖက္ျပီး ဆီနီေၾကာ္ေလးဆမ္းကာ စားျဖစ္တဲ႔အတြက္ အရသာ တစ္မ်ဳိးေလး ရေစတာမို႔လို႔ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲလိတ္ လုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ လုပ္နည္းကိုေတာ႔ မာမာ႔ရဲ ႔ ဒီ blog ေလးက ဒီလင္႔ https://marmarskitchen.blogspot.com/2019/02/blog-post_21.html မွာ ၾကည္႔လို႔ ရပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ဆယ္မႊာ
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ငရုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ဆား- လက္ဖပ္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ဆီနီဆီခ်က္ခ်က္ရန္
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
- ငရုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲႏွင္႔ ဆားတို႔ကို အပူခံႏိူင္ေသာ ေၾကြဇလံုထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔နႏြင္းမွဳန္႔တိုကို ႔ထည္႔ေပးျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ ေမႊေမႊေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ား ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႔ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးကာ အေအးခံ ေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ေၾကာ္ထားေသာ ဆီပူပူကို ငရုတ္သီး ထည္႔ထားေသာ ဇလံုထဲကို ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
- ငရုတ္သီးမ်ား အက်က္ညီေစရန္ ဇြန္းရွည္ရွည္ႏွင္႔ ေမႊေပးျပီး အေအးခံထားပါ
- ငရုတ္သီး ဆီနီဆီခ်က္ ေအးသြားတာနဲ႔ အေအးခံထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ကို ေရာျပီးေမႊေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ဆန္ျပားဖတ္ႏွင္႔ ဆီနီဆီခ်က္ကို ျပင္ထားပါ
- ဆန္ျပားဖတ္ကို အေနေတာ္ အလိတ္ေလးေတြ လိတ္ေပးထားပါ
- ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲလိတ္ေလးေတြကို စီျပီးထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲလိတ္ေလးေတြ အေပၚမွာ ဆီနီဆီခ်က္ကို ဆီခ်က္အဖတ္ႏွင္႔ ဆီခ်က္ဆီတို႔ကို ဆမ္းေပးပါ
- ဆီခ်က္ဆမ္းျပီးတာနဲ႔ နံနံပင္ေလးေတြ တင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ
- စိမ္႔စိမ္႔ေလးနဲ႔ စပ္စပ္ေမႊးေမႊး အရသာ ရေစတဲ႔ ဆန္ျပားလိတ္ ေခါက္ဆြဲလိတ္ေခါက္ဆြဲကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
- ပိုေနေသာ ဆီနီဆီခ်က္မ်ားကို အသုပ္သုပ္စားရာမွာ ျပန္သံုးလို႔ ရတဲ႔အတြက္ ေလလံုပုလင္းျဖင္႔ျဖင္႔ ထည္႔ျပီးသိမ္းထားႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment