Thursday 25 June 2020

ဆန္ျပား ေခါက္ဆြဲလိတ္



ဒီေန႔ေတာ႔ ဆန္ေခါက္ဆြဲျပားေလးေတြ လုပ္ျဖစ္တာနဲ႔ မုန္႔ဟင္းရည္နဲ႔ စားလို႔ပိုတာေလးေတြကို ငရုတ္သီးေၾကာ္ စပ္စပ္ေလးနဲ႔ တြဲဖက္ျပီး ဆီနီေၾကာ္ေလးဆမ္းကာ စားျဖစ္တဲ႔အတြက္ အရသာ တစ္မ်ဳိးေလး ရေစတာမို႔လို႔ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲလိတ္ လုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ လုပ္နည္းကိုေတာ႔ မာမာ႔ရဲ ႔ ဒီ blog ေလးက ဒီလင္႔ https://marmarskitchen.blogspot.com/2019/02/blog-post_21.html မွာ ၾကည္႔လို႔ ရပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား 
  1. ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာၾကီးၾကီး ဆယ္မႊာ
  3. ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
  4. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  5. ငရုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  6. ဆား- လက္ဖပ္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  7. နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ဆီနီဆီခ်က္ခ်က္ရန္
  1. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
  2. ငရုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲႏွင္႔ ဆားတို႔ကို အပူခံႏိူင္ေသာ ေၾကြဇလံုထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  3. ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔နႏြင္းမွဳန္႔တိုကို ႔ထည္႔ေပးျပီး အပူေပးပါ
  4. ဆီပူလာတာနဲ႔ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  5. ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ ေမႊေမႊေပးပါ
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ား ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႔ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးကာ အေအးခံ ေပးထားပါ
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ  ေၾကာ္ထားေသာ ဆီပူပူကို ငရုတ္သီး ထည္႔ထားေသာ ဇလံုထဲကို ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
  8. ငရုတ္သီးမ်ား အက်က္ညီေစရန္ ဇြန္းရွည္ရွည္ႏွင္႔ ေမႊေပးျပီး အေအးခံထားပါ
  9. ငရုတ္သီး ဆီနီဆီခ်က္ ေအးသြားတာနဲ႔ အေအးခံထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ကို ေရာျပီးေမႊေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ဆန္ျပားဖတ္ႏွင္႔ ဆီနီဆီခ်က္ကို ျပင္ထားပါ
  • ဆန္ျပားဖတ္ကို အေနေတာ္ အလိတ္ေလးေတြ လိတ္ေပးထားပါ
  • ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲလိတ္ေလးေတြကို စီျပီးထည္႔ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲလိတ္ေလးေတြ အေပၚမွာ ဆီနီဆီခ်က္ကို ဆီခ်က္အဖတ္ႏွင္႔ ဆီခ်က္ဆီတို႔ကို ဆမ္းေပးပါ
  • ဆီခ်က္ဆမ္းျပီးတာနဲ႔ နံနံပင္ေလးေတြ တင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ
  • စိမ္႔စိမ္႔ေလးနဲ႔ စပ္စပ္ေမႊးေမႊး အရသာ ရေစတဲ႔ ဆန္ျပားလိတ္ ေခါက္ဆြဲလိတ္ေခါက္ဆြဲကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
  • ပိုေနေသာ ဆီနီဆီခ်က္မ်ားကို အသုပ္သုပ္စားရာမွာ ျပန္သံုးလို႔ ရတဲ႔အတြက္ ေလလံုပုလင္းျဖင္႔ျဖင္႔ ထည္႔ျပီးသိမ္းထားႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment