ဒီေန႔ေတာ႔ ဝါတြင္းကာလ သတ္သတ္လြတ္ေလးလဲ စားလို႔ရျပီး ထမင္းစားလို႔လဲ ျမိန္ေစမဲ႔ သရက္သီးအေျခာက္ လွမ္းၿပီးသားေလးေတြကို စပ္ျပီးသား မဆလာနဲ႔ သရက္သီး သနပ္ေလး လုပ္ျဖစ္ပါတယ္ ျပင္ဆင္ရတာ လြယ္သေလာက္ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သရက္သီးစိမ္း အေျခာက္ - ၅လံုး 500 g ခန္႕
- ၾကက္သြန္ျဖဳ - အမႊာၾကီးၾကီး ၁၀မႊာ (သို႔) မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ ထည္႔ေပးပါ
- နံနံေစ႔- ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- မံုညွင္းေစ႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
သရက္သီးေျခာက္ ျပင္ဆင္ပံု
- သရက္သီး အေျခာက္ကို ေပါင္းခံဇကာထဲ ထည္႔ေပးပါ
- ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးမွာ ေရတဝက္ေလာက္ထည္႔ျပီး ေပါင္းခံဇကာကိုတင္ကာ အဖံုးအုပ္ေပးျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ ေပါင္းေပးပါ
- နာရီဝက္ေလာက္ ေပါင္းျပီးတာနဲ႔ သရက္သီးေျခာက္မ်ား ႏူးအိလာပါက ေပါင္းခံဇကာကို မီးဖိုေပၚမွ ဖယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ ပန္းကန္လံုး တခုထဲမွာ ထည္႔ထားေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- သရက္သီး သနပ္လုပ္ရန္ ေပါင္းထားေသာ သရက္သီးေျခာက္ ပန္းကန္လံုးကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- နံနံေစ႔ႏွင္႔မံုညွင္းေစ႔ကို ပန္းကန္ထဲထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ မိုက္ခရိုေဝ႔ထဲထည္႔ျပီး တမိနစ္ေလာက္ အပူေပးထားပါ
- မိုက္ခရိုေဝ႔ မရွိပါက ဒယ္အိုးထဲမွာထည္႔ျပီး ေမႊးလာတဲ႔အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အေနေတာ္ အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ထားေပးပါ
- သရက္သီး ထည္႔ထားေသာ ပန္းကန္လံုးထဲမွာ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ နံနံေစ႔ မံုညွင္းေစ႔ မဆလာႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ထည္႔ထားပါ
- ဆီကို ဒယ္အိုးထဲမွာ ထည့္ေပးျပီး ပူလာေအာင္ အပူေပးထားပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးဖိုေပၚမွဖယ္ကာ သရက္သီး ပန္းကန္လံုးထဲကို ေလာင္းထည့္ျပီး အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊထားေပးပါ
- သရက္သီးအေျခာက္မွာ ေနလွန္းစဥ္က ဆားနယ္ျပီး လွမ္းထားတဲ႔အတြက္ အငံထပ္ထည္႔စရာ မလိုပါ
- အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ ပုလင္းသန္႕သန္႕ထဲ ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ သရက္သီးကို ဆီျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး အဖံုးလံုေအာင္ ပိတ္ထားေပးပါ
- ဆီပါတဲ႔ သရက္သီး သနပ္ျဖစ္တဲ႔အတြက္ တခါခပ္ယူတိုင္း ဇြန္းသန္႔သန္႔ႏွင္႔ ခပ္ေပးပါ
- ခပ္ယူတဲ႔ဇြန္း မသန္႔ပါက မွဳိတက္လြယ္ပါတယ္
- အရသာ အလြန္ရွိလွေသာ သရက္သီးသနပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ေရခဲေသတၲာထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္သလို ခ်က္ခ်င္းလဲ စားလို႔လဲ ရႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment