ခပ္စိမ္႔စိမ္႔ အရသာမို႔လို႔ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းျပီး စားလို႔ေကာင္းလြန္းကာ လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာ ျပင္ဆင္ႏိူင္တဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔ ၾကက္ဥသုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ဥ - သံုးလံုး
- ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ မ႐ွိတစ္႐ွိ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္ (ၾကက္ဥျပဳပ္ထဲထည္႔ရန္)
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္ဥကို ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ေပးပါ
- အခြံခြာရ လြယ္ကူေစရန္ သံပုရာသီး တစ္စိတ္ ထည္႔ျပဳပ္ေပးပါ
- ၾကက္ဥကို က်က္ေအာင္ျပဳပ္ခ်ိန္ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ေရပြက္ပြက္ ဆူလာရင္ ရပါျပီ
- ၾကက္ဥျပဳပ္ အိုးထဲမွ ေရပူမ်ားကိုသြန္ျပီး ေရေအးႏွင္႔ စိမ္ေပးကာ အခြံခြာျပီး မထူမပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္ဥ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ ႏွင္႔ ဆီတို႕ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြေလး နယ္ေပးပါ
- အားလံုး အရသာ သမသြားပါက ၾကက္ဥသုပ္ ေမႊးေမႊးစိမ့္စိမ့္ေလးကို စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment