Wednesday 24 June 2020

ၾကက္ဥသုပ္ စိမ္႔စိမ္႔ေလး


ဒီေန႔ေတာ႔ ေက်ာင္းတစ္ပါတ္ပိတ္လို႔ ျပန္လာတဲ႔ သမီးေလးက ၾကက္ဥသုပ္ေလး စားခ်င္တယ္ ေမေမေရ ဆိုတာနဲ႔ ၾကက္ဥျပဳပ္ကို ပဲဆီေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ သုပ္ေပးျဖစ္ပါတယ္။

ခပ္စိမ္႔စိမ္႔ အရသာမို႔လို႔ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းျပီး စားလို႔ေကာင္းလြန္းကာ လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာ ျပင္ဆင္ႏိူင္တဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔ ၾကက္ဥသုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ဥ - သံုးလံုး 
  2. ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ မ႐ွိတစ္႐ွိ
  4. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. သံပုရာသီး - တစ္စိတ္ (ၾကက္ဥျပဳပ္ထဲထည္႔ရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္ဥကို ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ေပးပါ
  2. အခြံခြာရ လြယ္ကူေစရန္ သံပုရာသီး တစ္စိတ္ ထည္႔ျပဳပ္ေပးပါ
  3. ၾကက္ဥကို က်က္ေအာင္ျပဳပ္ခ်ိန္ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ေရပြက္ပြက္ ဆူလာရင္ ရပါျပီ
  4. ၾကက္ဥျပဳပ္ အိုးထဲမွ ေရပူမ်ားကိုသြန္ျပီး ေရေအးႏွင္႔ စိမ္ေပးကာ အခြံခြာျပီး မထူမပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  5. ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္ဥ  ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ ႏွင္႔ ဆီတို႕ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြေလး နယ္ေပးပါ
  6. အားလံုး အရသာ သမသြားပါက ၾကက္ဥသုပ္ ေမႊးေမႊးစိမ့္စိမ့္ေလးကို စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment