Sunday 12 July 2020

ခ်ဥ္ငံစပ္ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္း














ဒီေန႔ေတာ႔ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေလးေတြကို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းပါတယ္ အရင္ေထာင္းေနက် ပံုစံအတိုင္း ပုဇြန္ေျခာက္ ပုဇြန္အစိုေတြနဲ႔ မေထာင္းဘဲ ငါးခူျပဳပ္နဲ႔ ေထာင္းပါတယ္ စားလို႔ပိုေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာေထာင္းထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မန္က်ည္းသီးစိမ္း - အေတာင့္ႀကီးႀကီး ဆယ္ေတာင့္
  2. င႐ုတ္သီးစိမ္း  - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  3. ငါးခူ - အေကာင္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ေကာင္
  4. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  5. ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာၾကီးၾကီး ခြန္ႏွစ္မႊာ
  7. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  8. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
  9. ဆားၾကမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (ငါးခူေဆးရန္)

ျပင္ဆင္ပံု
  1. မန္က်ည္းသီးစိမ္းကို အေပၚယံ အခြံမွာ ကပ္ေနေသာ အညိဳေရာင္အမွဳန္႔မ်ားကို ျခစ္ေပးပါ
  2. ျပီးတာနဲ႔ မန္က်ည္းသီးမွ အေစ့ႏွင္႔ အေၾကာမ်ားထုတ္၍ ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  3. ငါးခူကို မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးျပီး ဆားႏွင္႔ ပြတ္တိုက္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးထားပါ
  4. ျပီးတာနဲ႔ အိုးထဲမွာ ငံျပာရည္ ငါးခူႏွင္႔ ငါးခူကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  5. ငါးျပဳပ္ထားေသာ ေရခမ္းတာနဲ႔ အေအးခံေပးကာ အရိုးအသား သတ္သတ္ဆီ ထြင္ထားေပးပါ
  6. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညွာမ်ား ျဖဳတ္ထားပါ
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  8. ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ႏွင္႔ ဆီတို႔ကို ျပင္ထားပါ
  9. ငရုတ္ဆံုထဲမွာ မန္က်ည္းသီးစိမ္း ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႔ကိုထည္႔ျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္ေပးပါ
  10. ျပီးတာနဲ႕ အခ်ဳိမွဳန္႔ အသားထြင္ထားေသာ ငါးခူျပဳပ္မ်ားႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔တို႔ကို ထည့္ေထာင္းေပးပါ
  11. အားလံုးညက္သြားျပီ ဆိုတာနဲ႕ အရသာ ျမည္းေပးပါ
  12. ငါးခူျပဳပ္ထဲမွာ အငံအရသာ ပါတဲ႔အတြက္အရမ္းအငံ မစားပါက အငံထပ္ထည္႔ရန္ မလိုပါ
  13. မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းကို ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးျပီး ဆီျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ေပးပါ
  14. ထမင္း ျမိန္ျမိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္မဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္း ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment