ဒီေန႔ေတာ႔ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေလးေတြကို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းပါတယ္ အရင္ေထာင္းေနက် ပံုစံအတိုင္း ပုဇြန္ေျခာက္ ပုဇြန္အစိုေတြနဲ႔ မေထာင္းဘဲ ငါးခူျပဳပ္နဲ႔ ေထာင္းပါတယ္ စားလို႔ပိုေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာေထာင္းထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မန္က်ည္းသီးစိမ္း - အေတာင့္ႀကီးႀကီး ဆယ္ေတာင့္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ငါးခူ - အေကာင္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ေကာင္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ခြန္ႏွစ္မႊာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- ဆားၾကမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (ငါးခူေဆးရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
- မန္က်ည္းသီးစိမ္းကို အေပၚယံ အခြံမွာ ကပ္ေနေသာ အညိဳေရာင္အမွဳန္႔မ်ားကို ျခစ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မန္က်ည္းသီးမွ အေစ့ႏွင္႔ အေၾကာမ်ားထုတ္၍ ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ငါးခူကို မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးျပီး ဆားႏွင္႔ ပြတ္တိုက္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အိုးထဲမွာ ငံျပာရည္ ငါးခူႏွင္႔ ငါးခူကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- ငါးျပဳပ္ထားေသာ ေရခမ္းတာနဲ႔ အေအးခံေပးကာ အရိုးအသား သတ္သတ္ဆီ ထြင္ထားေပးပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညွာမ်ား ျဖဳတ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ႏွင္႔ ဆီတို႔ကို ျပင္ထားပါ
- ငရုတ္ဆံုထဲမွာ မန္က်ည္းသီးစိမ္း ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႔ကိုထည္႔ျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အခ်ဳိမွဳန္႔ အသားထြင္ထားေသာ ငါးခူျပဳပ္မ်ားႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔တို႔ကို ထည့္ေထာင္းေပးပါ
- အားလံုးညက္သြားျပီ ဆိုတာနဲ႕ အရသာ ျမည္းေပးပါ
- ငါးခူျပဳပ္ထဲမွာ အငံအရသာ ပါတဲ႔အတြက္အရမ္းအငံ မစားပါက အငံထပ္ထည္႔ရန္ မလိုပါ
- မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းကို ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးျပီး ဆီျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ေပးပါ
- ထမင္း ျမိန္ျမိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္မဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္း ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment