Sunday, 12 July 2020

ၾကက္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးရြရြေလး














ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ဘဲစားစား ဒီအတိုင္းေလးဘဲစားစား အရမ္းကိုမွ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ၾကက္ေၾကာ္ေမႊးေမႊး မြမြေလးကို ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတစ္ခါေတာ့ အရသာေလးလဲ ဆန္းရေလေအာင္ bread crumb အမွဳန္႕ေလးလူးျပီး ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ ၾကက္ေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ေပါင္သား - ေလးခု
  2. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  3. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္၀က္
  7. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  8. ဆီ - လိုသေလာက္ 
  9. Bread crumbs - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းေမာက္ေမာက္
ျပင္ဆင္ပံု

  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ Paper Towelႏွင့္ ခပ္ဖြဖြ သုတ္ေပးပါ
  • အသားမ်ားကို နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အရသာမွဳန္႕ သံပုရာရည္တို႕နဲ႕အရသာ၀င္ေအာင္ ဆုတ္ဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးပါက ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး အရသာ သမေအာင္ နယ္ေပးကာ တစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  • အရသာ ႏွပ္ျပီးသြားပါက bread crumbs မွဳန္႕နဲ႕ ၾကက္ေပါင္သား တစ္ခုလံုး အေပၚကို ျဖဴ းျပီး ခပ္ဖြဖြ လူးေပးပါ
  • ေအာက္ေခ် မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီကိုခပ္မ်ားမ်ားထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက မီးကိုအေနေတာ္မွာ ထားေပးျပီး ၾကက္သားကို အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားတံုး တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာရင္ ေနာက္တစ္ဖက္ လွန္ေပးျပီး ေနာက္တစ္ဖက္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သားေၾကာ္ ၾကြတ္ၾကြတ္ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment