Sunday 12 July 2020

ၾကက္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးရြရြေလး














ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ဘဲစားစား ဒီအတိုင္းေလးဘဲစားစား အရမ္းကိုမွ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ၾကက္ေၾကာ္ေမႊးေမႊး မြမြေလးကို ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတစ္ခါေတာ့ အရသာေလးလဲ ဆန္းရေလေအာင္ bread crumb အမွဳန္႕ေလးလူးျပီး ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ ၾကက္ေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ေပါင္သား - ေလးခု
  2. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  3. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္၀က္
  7. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  8. ဆီ - လိုသေလာက္ 
  9. Bread crumbs - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းေမာက္ေမာက္
ျပင္ဆင္ပံု

  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ Paper Towelႏွင့္ ခပ္ဖြဖြ သုတ္ေပးပါ
  • အသားမ်ားကို နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အရသာမွဳန္႕ သံပုရာရည္တို႕နဲ႕အရသာ၀င္ေအာင္ ဆုတ္ဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးပါက ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး အရသာ သမေအာင္ နယ္ေပးကာ တစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  • အရသာ ႏွပ္ျပီးသြားပါက bread crumbs မွဳန္႕နဲ႕ ၾကက္ေပါင္သား တစ္ခုလံုး အေပၚကို ျဖဴ းျပီး ခပ္ဖြဖြ လူးေပးပါ
  • ေအာက္ေခ် မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီကိုခပ္မ်ားမ်ားထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက မီးကိုအေနေတာ္မွာ ထားေပးျပီး ၾကက္သားကို အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားတံုး တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာရင္ ေနာက္တစ္ဖက္ လွန္ေပးျပီး ေနာက္တစ္ဖက္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သားေၾကာ္ ၾကြတ္ၾကြတ္ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment