ဒီေန႔ေတာ႔ ေျပာင္းဖူးၾကက္သားေလးေတြကို ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ ႏွပ္ထားျပီး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ဒံေပါက္ၾကက္သား အရသာေလး ရတဲ႔အတြက္ ထမင္းျဖဴေလးနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္ပါတယ္။
စားလို႔အရမ္းေကာင္းျပီး ထမင္းျဖဴ ပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ၾကက္သားဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္ဟင္း ခ်က္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ေျပာင္းဖူးၾကက္သား - 600 g
- ဒိန္ခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္ဥ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ကရေဝးရြက္ - သံုးရြက္
- သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - ႏွစ္လက္မခန္႔
- ေလးညွင္း - သံုးပြင္႔
- ဖာလာေစ႔ - ႏွစ္ေစ႔
- ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးကာ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ထည္႔ထားပါ
- ဒိန္ခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔တို႔ကို ေရာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ကရေဝးရြက္ ဖာလာေစ႔ ေလးညွင္း သစ္ဂ်ပိုးေခါက္တု႔ကို ျပင္ထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးတို႕ကို ၾကက္သားထဲထည့္ကာ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားျပီး ေရခဲေသတာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲမွာ တစ္ညသိပ္ ႏွပ္ထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားခ်က္ရန္ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားအိုးကိ္ု မီးဖိုေပၚတင္ျပီး တည္ေပးပါ
- ၾကက္သားအသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ ငါးမိနစ္ေလာက္ လံုးခ်က္ခ်က္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ၾကက္သားအသားမ်ား မာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- ဟင္းအိုးတည္ထားစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ ဆီလည္ေရလည္ ျဖစ္လာပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ၾကက္သားအရသာ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ ရလာပါက အရသာ ထူးကဲျပီး ေမႊးၾကိဳဳင္ေနတဲ႔ ၾကက္သားဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment