Wednesday 15 July 2020

ခ်ဥ္ငံစပ္ ပဲျပားဟင္း


ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ေစမဲ႔ ပဲျပားဟင္းကို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းေလး တစ္မယ္ျဖစ္လို႔ သတ္သတ္လြတ္ စားတဲ႔သူေတြအတြက္ အစဥ္ေျပမွာျဖစ္လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ဟင္းခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပဲျပားအေပ်ာ႔ - 250 g 
  2. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး သံုးလံုး
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  5. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  8. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  10. နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  11. ငရုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပဲျပားကို ေရေဆးျပီး အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညွာမ်ား ျဖဳတ္ထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ  ႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ႏွင္႔ ေရာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ငရုတ္သီးေထာင္းကိုထည့္ကာ ေမႊေပးပါ
  • ငရုတ္သီး အနံ႕သင္းျပီး ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို ေက်သြားေအာင္ ဇြန္းႏွင့္ ဖိေခ်ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်သြားျပီး အခြံမ်ား လိတ္လာပါက ပဲျပား ဆားၽႏွင္႔ အရသာမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊပါ
  • ပဲျပားႏွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား လံုးမိသြားက ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ဆီျပန္ေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ဆီမျပန္ခင္ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ထည္႔ေပးျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
  • ဆီျပန္လာျပီ ဆိုပါက နံနံပင္ကိုထည့္ျပီး သမေအာင္ အသာေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္၍ စားသံုးႏိူင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment