ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ေစမဲ႔ ပဲျပားဟင္းကို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းေလး တစ္မယ္ျဖစ္လို႔ သတ္သတ္လြတ္ စားတဲ႔သူေတြအတြက္ အစဥ္ေျပမွာျဖစ္လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ဟင္းခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲျပားအေပ်ာ႔ - 250 g
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး သံုးလံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ငရုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပဲျပားကို ေရေဆးျပီး အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညွာမ်ား ျဖဳတ္ထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ႏွင္႔ ေရာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ငရုတ္သီးေထာင္းကိုထည့္ကာ ေမႊေပးပါ
- ငရုတ္သီး အနံ႕သင္းျပီး ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို ေက်သြားေအာင္ ဇြန္းႏွင့္ ဖိေခ်ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်သြားျပီး အခြံမ်ား လိတ္လာပါက ပဲျပား ဆားၽႏွင္႔ အရသာမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊပါ
- ပဲျပားႏွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား လံုးမိသြားက ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ဆီျပန္ေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဆီမျပန္ခင္ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ထည္႔ေပးျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- ဆီျပန္လာျပီ ဆိုပါက နံနံပင္ကိုထည့္ျပီး သမေအာင္ အသာေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္၍ စားသံုးႏိူင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment