Friday 24 July 2020

ဆန္ျပားေၾကာ္


ဒီေန႔ေတာ႔ အိမ္မွာ မၾကာမၾကာ ေၾကာ္စားျဖစ္တဲ႔ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲကို စားေတာ္ပဲ ပဲျပဳပ္ေလးနဲ႔ ခပ္စိမ္႔စိမ္႔ အရသာေလး ရေအာင္လို႔ ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ - 500 g
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  3. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  4. တရုတ္ကန္စြန္းရြက္ - အေနေတာ္ သံုးပင္
  5. ပဲေတာင္႔ရွည္ - ငါးေတာင္႔
  6. ၾကက္သြန္မိတ္ - အေနေတာ္ႏွစ္ပင္
  7. တရုတ္နံနံ - အခက္ၾကီးၾကီး သံုးခက္
  8. ဘဲဥ - ႏွစ္လံုး
  9. စားေတာ္ပဲျပဳပ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  10. ဗနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  13. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  14. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  15. ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  16. ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  17. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေျခာက္ဇြန္း 
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲႏွင္႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • စားေတာ္ပဲျပဳပ္ ျပဳပ္ျပီးသားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး မိမိႏွစ္သက္သည္႔ပံုစံ လွီးထားပါ
  • ပဲသီးကို အေတာင္႔လိုက္ ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ကန္စြန္းရြက္ကို ထက္ဝက္ျခမ္းကာ အေနေတာ္ လွီးေပးျပီး ေရေဆးထားပါ
  • တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို အပင္လိုက္ ေရေဆးေပးျပီး အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဗနီကာ ဆား အရသာမွဳန္႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ခရုဆီႏွင္႔ ႏွမ္းဆီတို႔ကို အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာရံုေလး ည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပဲျပဳပ္ တရုတ္နံနံႏွင္႔ ၾကက္သြန္မိတ္မွလြဲျပီး က်န္ေနေသာ အသီးအရြက္မ်ားတို႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲႏွင္႔ အရသာ စပ္ထားေသာ အရည္ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အသီးအရြက္ကို အရမ္းႏြမ္းျပီး အသီးအရြက္မ်ား အေရာင္ေျပာင္းတဲ႔အထိ ေၾကာ္စရာ မလိုတဲ႔အတြက္ ခနဘဲေၾကာ္ေပးပါ
  • အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ ပဲျပဳပ္ တရုတ္နံနံႏွင္႔ ၾကက္သြန္မိတ္တို႔ကို ထဲ႔ေပးျပီး သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းေပးကာ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးပါ
  • ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ပူပူလူလူေလး သံုးေဆာင္ပါက အရမ္းကို ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment