ဒီေန႔ေတာ႔ အိမ္မွာ မၾကာမၾကာ ေၾကာ္စားျဖစ္တဲ႔ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲကို စားေတာ္ပဲ ပဲျပဳပ္ေလးနဲ႔ ခပ္စိမ္႔စိမ္႔ အရသာေလး ရေအာင္လို႔ ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ - 500 g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- တရုတ္ကန္စြန္းရြက္ - အေနေတာ္ သံုးပင္
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ငါးေတာင္႔
- ၾကက္သြန္မိတ္ - အေနေတာ္ႏွစ္ပင္
- တရုတ္နံနံ - အခက္ၾကီးၾကီး သံုးခက္
- ဘဲဥ - ႏွစ္လံုး
- စားေတာ္ပဲျပဳပ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ဗနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေျခာက္ဇြန္း
- ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲႏွင္႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ
- စားေတာ္ပဲျပဳပ္ ျပဳပ္ျပီးသားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး မိမိႏွစ္သက္သည္႔ပံုစံ လွီးထားပါ
- ပဲသီးကို အေတာင္႔လိုက္ ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ကန္စြန္းရြက္ကို ထက္ဝက္ျခမ္းကာ အေနေတာ္ လွီးေပးျပီး ေရေဆးထားပါ
- တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို အပင္လိုက္ ေရေဆးေပးျပီး အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဗနီကာ ဆား အရသာမွဳန္႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ခရုဆီႏွင္႔ ႏွမ္းဆီတို႔ကို အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာရံုေလး ထ
ည့္ေၾကာ္ေပးပါ - ပဲျပဳပ္ တရုတ္နံနံႏွင္႔ ၾကက္သြန္မိတ္မွလြဲျပီး က်န္ေနေသာ အသီးအရြက္မ်ားတို႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲႏွင္႔ အရသာ စပ္ထားေသာ အရည္ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အသီးအရြက္ကို အရမ္းႏြမ္းျပီး အသီးအရြက္မ်ား အေရာင္ေျပာင္းတဲ႔အထိ ေၾကာ္စရာ မလိုတဲ႔အတြက္ ခနဘဲေၾကာ္ေပးပါ
- အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ ပဲျပဳပ္ တရုတ္နံနံႏွင္႔ ၾကက္သြန္မိတ္တို႔ကို ထဲ႔ေပးျပီး သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းေပးကာ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးပါ
- ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ပူပူလူလူေလး သံုးေဆာင္ပါက အရမ္းကို ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment