မန္က်ည္းသီးစိမ္းေလးေတြ ေပၚလာတဲ႔ ရာသီေရာက္လာျပီမို႔လို႔ ထမင္းျမိန္ျမိန္ စားရေလေအာင္ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိးေလးေတြနဲ႔ ငါးပိခ်က္ေလး ခ်က္ပါတယ္ ရာသီစာေလး ျဖစ္တဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မန္က်ည္းသီးစိမ္း - အေနေတာ္ ၁၅ေတာင္႔ခန္႔
- ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - ႏွစ္ဆယ္သား
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး (ခပ္ပါးပါး လွီးရန္)
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ႏွစ္လံုး (ေထာင္းရန္)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး - ငါးမႊာ (ေထာင္းရန္)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာေသးေသး - ဆယ္မႊာ (ငါးပိခ်က္ထဲထည္႔ရန္)
- ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး လံုးၾကမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ေျခာက္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
- မန္က်ည္းသီးစိမ္း အခြံမွာ ကပ္ေနေသာ အညိဳေရာင္ အေပၚယံမ်ား ကြ်တ္သြားေအာင္ ဓါးႏွင္႔ ျခစ္ေပးပါ။
- မန္က်ည္းသီးစိမ္းက အနည္းငယ္ ရင္႔တဲ႔အတြက္ အေစ႔မ်ားထုတ္ရန္ ထက္ျခမ္းျခမ္းကာ အေစ႔မ်ား ထုတ္ေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႔ ေရသံုးထပ္ေလာက္ေဆးျပီး ေရစစ္ကာ မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးထားပါ။
- ပုဇြန္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ကာ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ဖယ္းထားေပးပါ။
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ။
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေျခြျပီး ရေဆးထားပါ။
- ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္လံုးကို ေထာင္းရန္အတြက္ အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီးမ်ားကို ေထာင္းရန္အတြက္ အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာေသးမ်ားကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႔ကို ျပင္ထားပါ။
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔တို႔ကို ေရာျပီး ေထာင္းေပးပါ။
- နႏြင္းမွဳန္႔ ဆီ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ။
ငါးပိခ်က္ခ်က္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ေပးပါ။
- ဆီပူလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းေအာင္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ။
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
- င႐ုတ္သီးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႔ႏွင္႔ ပုဇြန္မ်ားကို ထည့္ေမႊေပးပါ။
- ပုဇြန္မ်ား မာလာတာနဲ႔ ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ကိုထည့္ေမႊေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ မန္က်ည္းသီးစိမ္းကို ထည့္ေမႊေပးျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ေရခမ္းတဲ႔အထိ တည္ေပးပါ။
- ေရခမ္းျပီး ဆီမျပန္ခင္မွာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ။
- အရသာ ျမည္းျပီးတာနဲ႕ဆီျပန္ျပီး အနည္းငယ္ ေျခာက္လာေအာင္ မီးေအးေအးနဲ႔ တည္ေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာေသးမ်ားႏွင္႔ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြ ထည္႔ေမႊေပးကာ မီးပိတ္ေပးပါ။
- ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး မန္က်ည္းသီးစိမ္း ငါးပိခ်က္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment