ဒီေန႔ေတာ႔ အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ႏွမ္းမနဲေလး ထိုးျဖစ္ပါတယ္ ဒီႏွမ္းမနဲေလးကိုေတာ႔ အေရာင္လွေစရန္အတြက္ ေကာက္ညွင္းဆန္ အျဖဴ ရယ္ ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ရယ္ကို တစ္ဝက္ဆီေရာျပီး ထိုးထားပါတယ္။
ေနာက္တစ္ခုကေတာ႔ ရိုးရိုးထမနဲ ထိုးသလို မထိုးဘဲနဲ႔ ေကာက္ညွင္းဆန္ေတြကို ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔ အရင္ဆံုး က်က္ေအာင္ခ်က္ျပီးမွ ထိုးတာက ပိုျပီးျမန္ျမန္ က်က္ေစတဲ႔အတြက္ အခ်ိန္မရတဲ႔ အိမ္ရွင္မေတြအတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး လုပ္ထားတဲ႔ ႏွမ္းမနဲ ထိုးနည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေကာက္ညွင္းဆန္အျဖဴ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ေလးဗူး
- အုန္းသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ခ်င္း - ႏွစ္လက္မခန္႔
- ႏွမ္းမဲ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္၀က္
- ႏွမ္းျဖဴ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခ်င္ဗူး တစ္ဝက္
- ဆား - လဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေျမပဲေလွာ္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူးတစ္ဗူး
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူးခြဲ
- ေအာက္ေခ်မကပ္ေသာ အိုး - တစ္လံုး
- သစ္သားေယာင္းမ - တစ္ေခ်ာင္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ေကာက္ညွင္းဆန္ ႏွစ္မ်ဳိးလံုးကို ေရာျပီး ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
- ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ ေရထည္႔ေပးကာ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး က်က္ေအာင္ ခ်က္ေပးပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး အခ်ပ္လိုက္ ပါးပါးလွီးျပီး အေျမွာင္းေလးေတြရေအာင္ လွီးေပးပါ
- အုန္းသီးကို ခပ္ပါးပါး အစိတ္ေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားပါ
- ေျမပဲကို က်က္ေအာင္ေလွာ္ျပီး အခြံခြ်တ္ထားပါ ( ေလွာ္ျပီးသား သံုးလဲရ )
- ေျမပဲေလွာ္ ႏွမ္းမဲႏွင္႔ ႏွမ္းျဖဴ တို႔ကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုရင္ မကပ္တဲ႔ အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ခ်င္းကိုထည္႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ခ်င္းနံ႔ေလး ေမႊးလာတာနဲ႔ အုန္းသီးကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- အုန္းသီးနံ႔ေလး သင္းလာတာနဲ႔ ႏွမ္းျဖဴႏွင္႔ ႏွမ္းမဲတို႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ႏွမ္းအနံ႔ေလး သင္းလာတာနဲ႔ ခ်က္ထားတဲ႔ ေကာက္ညွင္းကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ေကာက္ညွင္းသားႏွင္႔ ေၾကာ္ထားေသာ အစာမ်ား ေရာျပီးသမသြားေစရန္ ဆက္တိုက္ေမႊေပးပါ
- ေကာက္ညွင္းသားႏွင္႔ အစာမ်ား သမသြားကာ ဆီသားတက္လာျပီ ဆိုတာနဲ႕ေျမပဲေလွာ္ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ေမႊေနရင္းက ဆီသား ႂကြတ္ႂကြတ္ျမည္လာကာ ဆီျပန္တက္လာျပီ ဆိုတာနဲ႕ ႏွမ္းမနဲ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ
- တာ႐ွည္ အထားခံရန္ ႏွမ္းမနဲထိုးစဥ္ ထြက္လာေသာ ဆီႏွင့္ထမနဲကို ျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ထားျပီး စားႏိိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment