ဒီေန႔ေတာ႔ မာမာေဖ်ာ္ေသာက္ျဖစ္တဲ႔ မာလကာသီး ေဖ်ာ္ရည္အေၾကာင္းေလး ေျပာျပခ်င္ပါတယ္ မာမာေနတဲ႔ ႏိူင္ငံမွာ မာလကာသီးက အရမ္းရွားပါတယ္ ရွားရွားပါးပါး ေတြ႔ျပန္ေတာ႔လဲ ေစ်းကအရမ္းၾကီးပါတယ္။
ဒီေတာ႔လဲ ရွားရွားပါးပါး ဝယ္စားရတဲ႔အတြက္ မာလကာသီးကို တန္ဖိုးထားျပီး စားရပါတယ္ ဒီလိုတန္ဖိုးထားျပီး စားရတဲ႔အတြက္ မာလကာသီးမွာပါတဲ႔ အေစ႔နားမွာ ကပ္ေနတဲ႔ အသားေတြကို လႊင္႔မျပစ္ရက္ခဲ႔ပါဘူး။
ျပစ္လိုက္ရမွာ သေမ်ွာျပီး မာလကာသီး အေစ႔ေတြကို စားမိလို႔ ေက်ညက္ေအာင္ မဝါးမိျပန္ရင္လဲ အခန္႔မသင္႔တဲ႔ အခါမွာ အူအတက္ထဲကို ဝင္သြားႏိူင္ပါတယ္။
အဲဒီအခါမ်ဳိးမွာ အူကိုဒုက္ခေပးတတ္တဲ႔အတြက္ မာမာကေတာ႔ ဘလင္ဒါထဲ ထည္႔ၾကိတ္ျပီး ဇကာစိတ္စိတ္ေလးနဲ႔ စစ္ေပးကာ မာလကာသီး အူတိုင္ေတြကို ေဖ်ာ္ရည္လုပ္ျပီး ေသာက္ျဖစ္တဲ႔အတြက္ ေဖ်ာ္ရည္လုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မာလကာသီး သံုးလံုးမွာပါေသာ အေစ႔မွာ ကပ္ေနေသာ - အတြင္းသားမ်ား
- ေရ - ပံမွန္ေသာက္ေနက် ဖန္ခြက္တစ္လံုးစာ
- အသီးအရြက္ၾကိတ္ေသာ - ဘလင္ဒါ
ျပင္ဆင္ပံု
- မာလကာသီးကိုအလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ေပးပါ
- မာလကာသီး စိတ္ထဲမွ အေစ႔မွာ ကပ္ေနတဲ႔ အတြင္းအသားမ်ားကို လွီးထုတ္ေပးပါ
- ေရသန္႔ကို ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဘလင္ဒါ ဗူးထဲမွာ မာလကာသီး အတြင္းသားမ်ားႏွင္႔ ေရကိုထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ တစ္မိနစ္ၾကိတ္လိုက္ တစ္ခါနားလိုက္ လုပ္ေပးကာ ေျခာက္မိနစ္ေလာက္ ၾကိတ္ေပးပါ
- ၾကိတ္ျပီးတာနဲ႔ ေဖ်ာ္ရည္ထဲမွာ အေစ႔မ်ား မပါေစရန္ ဇကာစိတ္စိတ္ေလးနဲ႔ စစ္ေပးပါ
- အေစ႔မ်းာကို ဇကာႏွင္႔ စစ္ေပးျပီးတာနဲ႔ မာလကာသီး ေဖ်ာ္ရည္ ခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊးေလးကို ရပါျပီ
- အေမာေျပေစတဲ႔ မာလကာသီး ေဖ်ာ္ရည္ေမႊးေမႊးေလးကို ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီရွင္။
No comments:
Post a Comment