Tuesday 7 July 2020

ကုလားပဲျခမ္းေၾကာ္ ရြရြေလး









ဒီေန႔ေတာ႔ ေန႔လည္ေန႔ခင္း အပ်င္းေျပ ဝါးရေလေအာင္ ပဲျခမ္းေၾကာ္ေလးေတြ ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ျမန္မာျပည္မွာလို ပဲျခမ္းေၾကာ္ေလးေတြက အလြယ္တစ္ကူ ဝယ္လို႔ မရေလေတာ႔ စိတ္ကူးျပီး ၾကံစရာလို႔ ရတာေလးေတြလဲ ရွိတတ္ပါတယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ကုလားပဲျခမ္းကို ေရစိမ္ျပီး ၾကြတ္ရြေနေအာင္ ေၾကာ္ထားတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ကုလားပဲျခမ္း ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ကုလားပဲျခမ္း - 450 g
  2. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ကုလားပဲျခမ္းကို ေရသံုးထပ္ေဆးေပးပါ
  • ေရေဆးျပီးေသာ ပဲျခမ္းမ်ားကို ဇလံုထဲမွာ ထည္႔ေပျပီး ေရခပ္မ်ားမ်ား ထည္႔ေပးျပီး စိမ္ေပးပါ
  • ေရကို ၁၈နာရီေလာက္ စိမ္ေပးထားပါ
  • ေရစိမ္ရာမွာ နာရီၾကာတဲ႔အတြက္ ပဲအခ်ဥ္ မေပါက္ေစရန္ လက္နဲ႔ခနခန သြားမေမႊဖို႔ သတိထားေပးပါ
  • ပဲေရစိမ္ခ်ိန္မွာ ရာသီဥတု ပူေနပါကလဲ ပဲေရစိမ္ထားတဲ႔ ဇလံုကို အခ်ဥ္မေပါက္ေစရန္ ေရခဲေသတာထဲမွာ ထည္႔ျပီး စိမ္ေပးပါ
  • ပဲေရစိမ္ခ်ိန္ ျပည္႔တာနဲ႔ ပဲမ်ားကို ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ႏွင္႔ ထပ္ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ပဲေရစစ္တာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အေနေတာ္ အိုးထဲမွာ ဆီကိုခပ္မ်ားမ်ားေလး ထည္႔ေပးကာ အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႔ ေရစစ္ထားေသာ ပဲမ်ားကို အေနေတာ္ ထည္႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပဲမ်ားေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  • ပဲျခမ္းမ်ား ထည္႔ျပီးေၾကာ္ေနစဥ္ အျမဳွပ္မ်ား တက္လာျပီး အျမွဳပ္အသား ျပန္က်သြားတဲ႔အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပဲျခမ္းမ်ား ဆီေပၚကို တက္လာပါက ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ဆက္ေၾကာ္ေပးျပီး ဆယ္ေပးကာ ဆီစစ္ထားပါ
  • က်န္ေနေသာ ပဲျခမ္းမ်ားကို ကုန္တဲ႔အထိ အထက္ပါ နည္းအတိုင္း ေၾကာ္ေပးျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားတာနဲ႔ ေလလံုပုလင္းေလးေတြထဲ ထည္႔ေပးထားျပီး မိမိစားခ်င္တဲ႔အခ်ိန္ ထုတ္ယူျပီး ၾကြတ္ရြျပီး စိမ္႔ေနတဲ႔ ပဲျခမ္းေၾကာ္ေလးမ်ားကို မိမိတို႔ ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment