Wednesday 27 May 2020

ဗီယက္နမ္ ေကာက္ညွင္းထုတ္












 ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းစားျပီး အခ်ဳိတည္းဖို႔အတြက္ ဗီယက္နမ္ ေကာက္ညွင္းထုတ္ေလး ထုတ္ပါတယ္ ေကာက္ညွင္းထုတ္ထဲမွာ မ်ွစ္ ၾကက္ဥနဲ႔ ၾကက္အူေခ်ာင္းတို႔ထည္႔ျပီး ထုတ္ထားတဲ႔အတြက္ စားရတာ အရသာ တစ္မ်ဳိးေလး ေကာင္းပါတယ္။

မာမာကေတာ႔ ဝက္အူေခ်ာင္း မစားတဲ႔အတြက္ ၾကက္အူေခ်ာင္းကို အစားထိုးျပီး ထည္႔ထားပါတယ္ ဝက္သားစားတဲ႔သူေတြကေတာ႔ ဝက္အူေခ်ာင္းထည္႔ျပီး ထုတ္ႏိူင္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ထုတ္ထားတဲ႔ ေကာက္ညွင္းထုတ္ ထုတ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေကာက္ညွင္းဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
  2. မ်ွစ္ျပဳပ္ျပီးသား - တစ္ဆယ္သားခန္႔
  3. ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ - လိုသေလာက္
  4. ၾကက္အူေခ်ာင္း - သံုးေခ်ာင္း
  5. ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ပံု
  7. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ေကာက္ညွင္းထုတ္ျခည္ရန္ၾကိဳ း - လိုသေလာက္ ျပင္ထားပါ
ေကာက္ညွင္းဆန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရတစ္ထပ္ေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ အနည္းဆံုး ၈နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
  • ေကာက္ညွင္းထုတ္ ထုတ္ခါနီးျပီဆိုပါက ဇကာတစ္ခုထဲ သြန္ခ်ကာ ေ႐စစ္ထားပါ
  • ေရစစ္သြားတာနဲ႔ ဆားႏွင္႔သၾကားထည္႔ျပီး အရသာ သမေအာင္ နယ္ထားပါ
ထုတ္မည့္အ႐ြက္ ျပင္ဆင္ပံု
  • ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ တေပပါတ္လည္ အ႐ြယ္တူ ျဖတ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရသုတ္ထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ မီးႏွင့္မထိဘဲ ခပ္ေ၀းေ၀းကေန ကင္ျပီး အ၀တ္သန္႕သန္႕ႏွင့္ သုပ္ထားပါ
ၾကက္ဥျပဳပ္ရန္
  • ၾကက္ဥကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး က်က္တဲ႔အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
  • က်က္ဥက်က္တာနဲ႔ အေအးခံျပီး အခြံခြာေပးကာ ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
မ်ွစ္ ျပင္ဆင္ရန္
  • အိုးထဲမွာ မ်ွစ္ကိုေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • မ်ွစ္ႏူးတာနဲ႔ အေအးခံကာ  အမွ်င္ေလးမ်ား ရလာေအာင္ ျခစ္ထားေပးပါ
ၾကက္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ရန္
  • ေဇာက္နက္ေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ ၾကက္အူေခ်ာင္းကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ထားေသာ ေရမ်ားခမ္းလာတာနဲ႔ အိုးထဲမွာ အနည္းငယ္ လွိမ္႔ေပးကာ ၾကက္အူေခ်ာင္းကို ဆယ္ေပးျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္း လွီးထားပါ
ေကာက္ညွင္းထုတ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • ေကာက္ညွင္းထုတ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ငွက္ေပ်ာရြက္ကို အနည္းဆံုး သံုးထပ္ေလာက္ ထပ္တင္ေပးပါ
  • ထပ္ထားေသာ ငွက္႐ြက္ေပၚမွာ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခန္႕ ျဖန္႕ခင္းေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းဆန္အေပၚမွာ မ်ွစ္အနည္းငယ္ ၾကက္အူေခ်ာင္းႏွင္႔ ၾကက္ဥ ႏွစ္ျခမ္းကို ျဖန္႕တင္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေဘးႏွစ္ဖက္စီမွ အစကို ေကာက္ညွင္းအေပၚ ထပ္ျပီးအုပ္ေပးကာ ေအာက္ဖက္မွ အစကို အေပၚသို႕ ေခါက္ေပးပါ
  • ထိုသို႕ ေခါက္ျပီးပါက ေခါက္ထားေသာ အစကို ေအာက္ဖက္မွာထားျပီး ေကာက္ညွင္းထုတ္ကို ေထာင္ကာဖင္ဘက္မွ ေအာက္ကို သံုးခ်က္ေလာက္ ေစာင့္လိုက္ပါ
  • ေကာက္ညွင္းမ်ား ပြမေနေစရန္ ထိုကဲ့သို႕ ေစာင့္ျပီးပါက အေပၚဖက္မွ ဇြန္း႐ွည္႐ွည္ႏွင့္ အသာဟေပးျပီး ေကာက္ညွင္းထုတ္ထဲမွာ ေပၚေနသည့္ အစာမ်ားကို အုပ္သြားေစရန္ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲေလာက္ ထပ္ထည့္ေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းဆန္ ထည္႕ျပီးတာနဲ႕ ေအာက္ဖက္မွ ေခါက္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ထိပ္အစကို ထုတ္လို႕ေကာင္းေစရန္ ခပ္ညီညီေလး ျဖစ္ေအာင္ ကပ္ေၾကးႏွင့္ ညွပ္ေပးပါ
  • ေနာက္တစ္ဖက္ကိုလဲ ေအာက္ဖက္မွ ေခါက္ထားေသာ အ႐ြက္ကို အုပ္မိေစ႐ံုဘဲထားျပီး ပိုေနေသာအစကို ညွပ္ထုတ္ျပစ္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ တစ္ခုႏွင့္တစ္ခု ထပ္ျပီးအုပ္ကာ ဗန္းတစ္ခုထဲမွာ ေမွာက္ျပီး တင္ေပးထားပါ
  • ထိုနည္းအတိုင္း ေကာက္ညွင္းဆန္ ကုန္တဲ့အထိ ထုတ္ေပးထားပါ
  • ေကာက္ညွင္းအားလံုး ထုတ္လို႔ ျပီးတာနဲ႔  ေကာက္ညွင္းထုတ္ကို ႏွစ္လႊာပူးျပီး ႀကိဳးႏွင့္ ၃ထပ္ေလာက္ တင္းေနေအာင္ ပံုပါအတိုင္း အထက္ေအာက္ ၂ခ်က္ ခပ္တင္းတင္း ျခည္ေပးပါ
  • ျခည္ေသာႀကိဳးမ်ားကို တင္းႏိူင္သမ်ွ တင္းေအာင္ စည္းေပးပါ
  • ႀကိဳးျခည္တာ မတင္းပါက ေကာက္ညွင္းထုတ္ထဲမွ ေကာက္ညွင္းမ်ားကက ေစးမေနဘဲ ဖြယ္တယ္တယ္ႀကီး ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္
ေကာက္ညွင္းထုတ္ျပဳပ္ရန္
  • ေပါင္းအိုးထဲမွာ ေကာက္ညွင္းထုတ္ကို စီျပီးထည့္ပါ
  • ေေကာက္ညွင္းထုတ္ ထည္႔ျပီးပါက ေကာက္ညွင္းထုတ္မ်ား ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ေပးပါ
  • အဖံုးအုပ္ျပီးတာနဲ႔  steam ခလုတ္ကိုႏွိပ္ကာ မိနစ္သံုးဆယ္ ခ်ိန္ေပးျပီး ျပဳပ္ေပးပါ 
  • ျပဳပ္ခ်ိန္ နာရီျပည္႔တာနဲ႔ အိုးထဲမွ ေလမ်ားကို ကုန္ေအာင္ထုတ္ေပးျပီးမွ အိုးအဖံုးကို ဖြင္႔ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေရထဲမွ ဆယ္ေပးျပီး ေရစစ္ေပးပါ
  • မာမာျပထားေသာ ေပါင္းအိုးမ်ဳိးႏွင္႔ မျပဳပ္ဘဲ ရိုးရိုးအိုးႏွင္႔ ျပဳပ္ပါက ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ေကာက္ညွင္းထုတ္မ်ားကို ထည္႔ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေကာက္ညွင္းထုတ္မ်ား ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တစ္နာရီေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • တစ္နာရီေလာက္ဆို ေစးထန္းျပီး ခ်ဳိေမႊးေနေသာ ေကာက္ညွင္းထုတ္မ်ားကို ေရထဲမွ ဆယ္ျပီး ေရစစ္ေပးပါ 
  • အိအိေလးနဲ႔ ေမႊးေနတဲ႔ ဗီယက္နမ္ ေကာက္ညွင္းထုတ္ကို အခြံခြာျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment