ဒီေန႔ေတာ႔ မာမာတို႔ ငယ္ငယ္က အေမေၾကာ္ ခနခနေၾကာ္ေကြ်းတတ္တဲ႔ ပုဇြန္ေထာင္းေၾကာ္ေလးကို သတိရတာနဲ႔ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ ပုဇြန္ေထာင္းၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္။
ပုဇြန္ဆိတ္ေလးေတြနဲ႔ ေၾကာ္ရင္ အခြံေလးေတြ ပါတဲ႔အတြက္ ပိုျပီး ေကာင္းပါတယ္ မာမာကေတာ႔ ပုဇြတ္ဆိတ္တဲ႔ အေကာင္ၾကီးတဲ႔ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိးသာသာ အရြယ္ေလးေတြနဲ႔ ေၾကာ္တဲ႔အတြက္ ေခါင္းေတြအခြံေတြ ျဖဳတ္ျပီးမွ ေၾကာ္ထားပါတယ္။
အရသာ ရွိလြန္းျပီး စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို စိတ္ဝင္စားသူေတြအတြက္ မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - 250 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ေလးမႊာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္ (ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ပုဇြန္အရသာနယ္ရနိ္)
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္)
- အေၾကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း ေမာက္ေမာက္ (မည္သည္႔အေၾကာ္မွဳန္႔မဆို သံုးႏိူင္ပါတယ္)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ပုဇြန္ေထာင္းထဲထည္႔ရန္)
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ (ပုဇြန္ေထာင္းထဲထည္႔ရန္)
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ပုဇြန္ေထာင္းထဲထည္႔ရန္)
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုေးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ကို အခြံခြာ အျမွီးျဖဳတ္ ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး ေၾကာဖက္မွ အမဲေၾကာင္းကို ဖယ္ေပးပါ
- အားလံုးျပီး သန္႔စင္ျပီးလ်ွင္ ေရတစ္ထပ္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ပုဇြန္ေရစစ္သြားပါက ဆား နႏြင္းမွဳန္ႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ထည္႔ကာ နယ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ပုဇြန္ကို အရင္ဆံုထည္႔ျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ပုဇြန္ညက္တာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ အေၾကာ္မွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ျပီး အရသာ သမသြားေအာင္ ခပ္ဖြဖြ ေထာင္းေပးပါ
- ေထာင္းလို႕ျပီးပါက အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းႏွင္႔ေရာနယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ ခပ္ထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ေပးကာ ေရခဲေသတၱာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲမွာ ႏွစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
- ႏွပ္ထားခ်ိန္ ျပည့္တာနဲ႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္စာယူျပီး လက္ကိုေရစြတ္ကာ ခပ္ဖြဖြ ဆုတ္လံုးေပးပါ
- ။ယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာပါက လံုးထားေသာ ပုဇြန္လံုးကို မထည့္ခင္ မီးကို အေနေတာ္ ျပန္ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ ပုဇြန္လံုးကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- မီးအရမ္းမ်ားပါက အထဲက မက်က္သလို အျပင္ကလဲ ခနေလးနဲ႔ ကြ်မ္းသြားတတ္ပါတယ္
- ပုဇြန္ေထာင္းေၾကာ္က ေၾကာ္ေနတဲ႔ အခါမွာ အရမ္းဘဲ ပြလာတတ္တဲ႔အတြက္ အိုးထဲမွာ အမ်ားၾကီး မထည္႔ဖို႔ သတိထားေပးပါ
- တစ္ဖက္က်က္တာနဲ႕ေနာက္တစ္ဖက္လွန္ျပီး ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေရႊ၀ါေရာင္ သန္းပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားႏိူင္သလို ဆလတ္႐ြက္ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment