Thursday, 21 May 2020

ငွက္ေပ်ာသီးေပါင္း ေမႊးေမႊးေလး



















COVID 19 ကာလၾကီးမွာ အျပင္ထြက္လဲ အထိတ္တစ္လန္႔နဲ႔ ထြက္ေနရေတာ႔ ေတာ္ရံုအျပင္သြားဖို႔ ဝန္ေလးေနမိတာေတာ႔ အမွန္ပါဘဲ တစ္ပါတ္တစ္ခါ ေစ်းသြားျပီး လိုမယ္ထင္တာေလးေတြ ဝယ္ထားကာ အိမ္ထဲမွာဘဲ အမ်ဳိးမ်ဳိး လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။

ဒီေန႔ေတာ႔ ငွက္ေပ်ာသီးေလးေတြ ဝယ္လားတာ တစ္ပါတ္ျပည္႔ေတာ႔မယ္ အေတာ္ေလးလဲ မွည္႔ကုန္ျပီမို႔လို႔ ငွက္ေပ်ာသီးေပါင္းေလး လုပ္ျဖစ္ပါတယ္ စားလို႔အရမ္းေကာင္းျပီး လုပ္ရတာ လြယ္ကူတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး လုပ္ထားတဲ႔ မုန္႔လုပ္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. 3 - bananas
  2. 1 - egg
  3.  1/2 cup - white sugar
  4.  1/2 cup - brown sugar
  5. 1/2 cup - milk 
  6.  1 tsp - vanilla
  7. 1 1/2 cup - all purpose flour 
  8. 1 tsp - salt 
  9. 1 tsp - baking soda 
  10. 1 tsp - baking powder
  11. 1/2 cup - butter 
ျပင္ဆင္ပံု 
  • ေထာပါတ္ခဲကို အနည္းငယ္ အပူေပးျပီး အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ
  • မုန္႔ထည္႔ေပါင္းမည္႔ ပန္းကန္ေလးမ်ားကို ေထာပါတ္သုတ္ေပးထားပါ
  • ပထမဦးဆံုး ငွက္ေပ်ာသီးကို အခြံခြာျပီး ဇလံုတစ္လံုးထဲထည္႔ကာ ေက်ညက္သြားတဲ႔အထိ ေခ်ထားပါ
  • ငွက္ေပ်ာသီးမ်ား ေက်ညက္သြားတာနဲ႔ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ကာ ငွက္ေပ်ာသီးနဲ႔ ေရာျပီး ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ သၾကားအျဖဴ  သၾကားအညိဳ တို႔ကို ေရာျပီးသၾကားမ်ား ေပ်ာ္သြားတဲ႔အထိ ေမႊေပးပါ
  • သၾကားမ်ား ေပ်ာ္သြားတာနဲ႔ ေနာက္ထပ္ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဂ်ဳံမွုန္႔ ဆား ဘိတ္ကင္ေပါင္ဒါႏွင္႔ ဘိတ္ကင္ဆိုဒါတို႔ကို ေရာျပီးေမႊေပးပါ
  • ၿပီးတာနဲ႔ ငွက္​​ေပ်ာသီး ဇလံုထဲကို ဇကာခံျပီး ဂ်ဳံ ​မွဳန္႔မ်ားကို စစ္ခ် ​ၿပီးထည္​့​ေပးပါ
  • ဂ်ဳံမွဳန္႔ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ မုန္​႔နွစ္​သမသြား​ေအာင္​ ​​ေမႊတံျဖင္​့ ​ေမႊေပးပါ
  • ၿပီးတာနဲ႔ မုန္​႔နွစ္​မ်ားကို ေထာပါတ္ဆီ သုတ္ေပးထားေသာ ပန္းကန္ေလးေတြထဲကို ပန္​းကန္​တစ္​၀က္​ သာသာ​ေလာက္​ လိုက္​ထည္​့​ေပးပါ
  • အားလံုးအဆင္​သင္​့ ျဖစ္​တာနဲ႔ ​ေပါင္​းအိုးေအာက္ခံအိုးထဲကို ေပါင္းခံခံုကို ထိတယ္ဆိုရံုေလး ေရထည္႔ေပးပါ
  • ေရထဲမွာ ေပါင္းခံကို ထည္႔ေပးျပီးတာနဲ႔ ခံုေပၚမွာ အိုးဆန္​႔သ​ေလာက္​ ပန္​းကန္​​ေလး​ေတြ ထည္​့​ေပးပါ
  • ​ေပါင္​းအိုးကို အဖံုးလံုေအာင္အုပ္​ၿပီး steam ခလုတ္​ကို နွိပ္​​ေပးကာ ၁၅မိနစ္​ ​ေပါင္​း​ေပးပါ
  • မုန္​႔​ေပါင္​းခ်ိန္​ ျပည္​့တာနဲ႔ အိုးထဲမွ ​ေလ​ေတြကုန္​​ေအာင္​ အကုန္​ထုတ္​​ေပၿပီးမွ အိုအဖံုးကို ဖြင္​့​ေပးပါ
  • ေပါင္းအိုးထဲမွာ ေလမ်ားက်န္ေနပါက အဖံုးဖြင္႔တဲ႔အခါမွာ ေပါက္ကြဲျပီး လူကိုအပူေလာင္ေစပါတယ္
  • ​ေပါင္​းအိုးထဲမွ ငွက္​​ေပ်ာ​ေပါင္​း​ေလ​ေတြကို အိုးအျပင္ကို ​ထုတ္​​ေပးၿပီး စားသံုးရန္​ ျပင္​​ေပးနိူင္​ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ မာမာျပထားေသာ အိုးမ်ုိးႏွင္႔ မေပါင္းဘဲ ရိုးရိုးေပါင္းအိုး ေအာက္ခံအိုးကို ေရထည္႔ျပီး အေပၚမွ ေပါင္းခံဇကာကိုတင္ကာ ေပါင္းပါက မိနစ္သံုးဆယ္ ေပါင္းေပးရပါမယ္ ေနာက္တစ္ခုက ငွက္ေပ်ာသီးတို႔ရဲ ႔ သဘာဝ ေပါင္းျပီးကာစမွာ အေရာင္ရဲရဲေလးေနေပမဲ႔ အေအးခံျပီးတာနဲ႔ ညိဳေရာင္ေလး သန္းသြားတတ္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment