COVID 19 ကာလၾကီးမွာ အျပင္ထြက္လဲ အထိတ္တစ္လန္႔နဲ႔ ထြက္ေနရေတာ႔ ေတာ္ရံုအျပင္သြားဖို႔ ဝန္ေလးေနမိတာေတာ႔ အမွန္ပါဘဲ တစ္ပါတ္တစ္ခါ ေစ်းသြားျပီး လိုမယ္ထင္တာေလးေတြ ဝယ္ထားကာ အိမ္ထဲမွာဘဲ အမ်ဳိးမ်ဳိး လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။
ဒီေန႔ေတာ႔ ငွက္ေပ်ာသီးေလးေတြ ဝယ္လားတာ တစ္ပါတ္ျပည္႔ေတာ႔မယ္ အေတာ္ေလးလဲ မွည္႔ကုန္ျပီမို႔လို႔ ငွက္ေပ်ာသီးေပါင္းေလး လုပ္ျဖစ္ပါတယ္ စားလို႔အရမ္းေကာင္းျပီး လုပ္ရတာ လြယ္ကူတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး လုပ္ထားတဲ႔ မုန္႔လုပ္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- 3 - bananas
- 1 - egg
- 1/2 cup - white sugar
- 1/2 cup - brown sugar
- 1/2 cup - milk
- 1 tsp - vanilla
- 1 1/2 cup - all purpose flour
- 1 tsp - salt
- 1 tsp - baking soda
- 1 tsp - baking powder
- 1/2 cup - butter
ျပင္ဆင္ပံု
- ေထာပါတ္ခဲကို အနည္းငယ္ အပူေပးျပီး အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ
- မုန္႔ထည္႔ေပါင္းမည္႔ ပန္းကန္ေလးမ်ားကို ေထာပါတ္သုတ္ေပးထားပါ
- ပထမဦးဆံုး ငွက္ေပ်ာသီးကို အခြံခြာျပီး ဇလံုတစ္လံုးထဲထည္႔ကာ ေက်ညက္သြားတဲ႔အထိ ေခ်ထားပါ
- ငွက္ေပ်ာသီးမ်ား ေက်ညက္သြားတာနဲ႔ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ကာ ငွက္ေပ်ာသီးနဲ႔ ေရာျပီး ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ သၾကားအျဖဴ သၾကားအညိဳ တို႔ကို ေရာျပီးသၾကားမ်ား ေပ်ာ္သြားတဲ႔အထိ ေမႊေပးပါ
- သၾကားမ်ား ေပ်ာ္သြားတာနဲ႔ ေနာက္ထပ္ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဂ်ဳံမွုန္႔ ဆား ဘိတ္ကင္ေပါင္ဒါႏွင္႔ ဘိတ္ကင္ဆိုဒါတို႔ကို ေရာျပီးေမႊေပးပါ
- ၿပီးတာနဲ႔ ငွက္ေပ်ာသီး ဇလံုထဲကို ဇကာခံျပီး ဂ်ဳံ မွဳန္႔မ်ားကို စစ္ခ် ၿပီးထည့္ေပးပါ
- ဂ်ဳံမွဳန္႔ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ မုန္႔နွစ္သမသြားေအာင္ ေမႊတံျဖင့္ ေမႊေပးပါ
- ၿပီးတာနဲ႔ မုန္႔နွစ္မ်ားကို ေထာပါတ္ဆီ သုတ္ေပးထားေသာ ပန္းကန္ေလးေတြထဲကို ပန္းကန္တစ္၀က္ သာသာေလာက္ လိုက္ထည့္ေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႔ ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးထဲကို ေပါင္းခံခံုကို ထိတယ္ဆိုရံုေလး ေရထည္႔ေပးပါ
- ေရထဲမွာ ေပါင္းခံကို ထည္႔ေပးျပီးတာနဲ႔ ခံုေပၚမွာ အိုးဆန္႔သေလာက္ ပန္းကန္ေလးေတြ ထည့္ေပးပါ
- ေပါင္းအိုးကို အဖံုးလံုေအာင္အုပ္ၿပီး steam ခလုတ္ကို နွိပ္ေပးကာ ၁၅မိနစ္ ေပါင္းေပးပါ
- မုန္႔ေပါင္းခ်ိန္ ျပည့္တာနဲ႔ အိုးထဲမွ ေလေတြကုန္ေအာင္ အကုန္ထုတ္ေပၿပီးမွ အိုအဖံုးကို ဖြင့္ေပးပါ
- ေပါင္းအိုးထဲမွာ ေလမ်ားက်န္ေနပါက အဖံုးဖြင္႔တဲ႔အခါမွာ ေပါက္ကြဲျပီး လူကိုအပူေလာင္ေစပါတယ္
- ေပါင္းအိုးထဲမွ ငွက္ေပ်ာေပါင္းေလေတြကို အိုးအျပင္ကို ထုတ္ေပးၿပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးနိူင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ မာမာျပထားေသာ အိုးမ်ုိးႏွင္႔ မေပါင္းဘဲ ရိုးရိုးေပါင္းအိုး ေအာက္ခံအိုးကို ေရထည္႔ျပီး အေပၚမွ ေပါင္းခံဇကာကိုတင္ကာ ေပါင္းပါက မိနစ္သံုးဆယ္ ေပါင္းေပးရပါမယ္ ေနာက္တစ္ခုက ငွက္ေပ်ာသီးတို႔ရဲ ႔ သဘာဝ ေပါင္းျပီးကာစမွာ အေရာင္ရဲရဲေလးေနေပမဲ႔ အေအးခံျပီးတာနဲ႔ ညိဳေရာင္ေလး သန္းသြားတတ္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment