Sunday, 10 May 2020

ငါးရံ ႔ဆန္ေလွာ္ဆန္ျပဳပ္


ဒီေန႔ေတာ႔ ငါးရံ ႔အသား လႊာထားတာေလးေတြနဲ႔ ဆန္ေလွာ္ဆန္ျပဳပ္ေလး ျပဳပ္ပါတယ္ ဆန္ျပဳပ္ေဟ႔လို႔ဆိုရင္ ငါးရံ ႔အသားနဲ႔ ျပဳပ္တဲ႔ ဆန္ေလွာ္ဆန္ျပဳပ္က အရသာ တစ္မ်ဳိးေလး ပိုေနတတ္တဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ျပဳပ္ထားတဲ႔ ဆန္ျပဳပ္ ျပဳပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆန္ - ​ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
  2. ေရ - လိုသေလာက္
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
  4. ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  5. ၾကက္သြန္မိတ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  6. ငါးရံ ႔အသား - 150 g
  7. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ သံုးလံုး
  8. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
  9. နႏြင္းမွဳန္႕-  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  10. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  11. ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
ဆန္ေလွာ္ပံု
  1. ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆန္ထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္နဲ႔ ေလွာ္ေပးပါ
  2. ဆန္ေလွာ္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေမႊေပးပါ
  3. ဆန္ေလွာ္မ်ား ညိဳေရာင္သန္းလာျပီး ေမႊးလာပါက မီးပိတ္ေပးထားပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆန္ျပဳပ္မည့္ အိုးထဲသို႕ ဆန္ေလွာ္မ်ားကို ထည့္ေပးပါ
  2. ဆန္ေလွာ္အထက္ ေရလက္ငါးလံုးေလာက္ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  3. ေအာက္ေျခ မကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  4. ေရခမ္းကာနီး ဆန္ေစ့ေလးမ်ား ေက်လာတာနဲ႕ ေရအပ်စ္အက်ဲကို ၾကည့္ျပီးထည့္ကာ မီးေအးေအးႏွင့္ တည္ထားေပးပါ
  5. ဆန္သားေက်လာေလ ဆန္ေလွာ္ဆန္ျပဳပ္က ေကာင္းေလမို႕ မီးေအးေအးႏွင့္ တည္ထားျပီး မၾကာမၾကာေမႊေပးပါ
  6. ၾကက္သြန္မိတ္ကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  7. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ အဖတ္ေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားပါ
  8. ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  9. င႐ုတ္ေကာင္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  10. ငါးရံ ႔အသားမ်ားကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားျပီး ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္တို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ
  11. ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  12. ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ တစ္၀က္ဆီ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  13. ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕အရသာ နယ္ထားေသာ ငါးအသားမ်ားကိုထည့္ျပီး ၄မိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ပါ
  14. ငါးအသား အသားမာလာတာနဲ႕ ဆန္ျပဳပ္အိုးထဲ ေျပာင္းထဲ့ပါ
  15. ငါးအသား ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ဆား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ ၾကက္သြန္နီတို႕ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီႏြမ္းတဲ့ထိ မီးအေနေတာ္ႏွင့္ ျပဳပ္ေပးပါ
  16. ၾကက္သြန္နီ ႏူးလာတာနဲ႕ ေရအပ်စ္အက်ဲ လိုသလိုျပင္ရန္ ေရေႏြးကို ထည့္ေပးပါ
  17. ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္တည္ကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ ငါးရံ ႔ဆန္ေလွာ္ဆန္ျပဳပ္ကို ၾကက္​သြန္​နီ​ေၾကာ္​ႏွင္​့ ၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴးျပီး ေသာက္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment