ေစ်းကအျပန္ ပုဇြန္ေတြ ဝယ္လာျပီး ေခါင္းေတြ အျမွီးေတြ အခြံေတြခြာျပီး ျပစ္လိုက္ရမွာ သေမွ်ာေနေတာ႔ ၾကိတ္စက္ထဲ ထည္႔ၾကိတ္ကာ ပုဇြန္ဦးေဏွာက္ေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ေခါင္ႏွင္႔ ပုဇြန္အခြံမ်ား - 1500 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇႊန္း ႏွစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ေရ - သံုးလီတာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္မွ ထြက္လာေသာ ပုဇြန္အခြံမ်ားကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲကို ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေရမ်ားမ်ားထည္႔ျပီး အခြံမွာ ကပ္ေနေသာ သဲမ်ားကုန္သြားေအာင္ ၇ခါေလာက္ ေဆးေပးပါ
- ပုဇြန္ေခါင္းမ်ားကိုလဲ အခြံခြာကာ အထဲမွ အစာအိတ္ကို ဒုတ္ခြ်န္ေလးနဲ႔ ထိုးထုတ္ကာ ဖယ္ေပးပါ
- ေခါင္းထဲမွာ ရွိေနတဲ႔ သြားမ်ားကိုလဲ ဖယ္ေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ပုဇြန္အဆီႏွင့္ အသားအနည္းငယ္ပါေသာ ပုဇြန္ေခါင္းမ်ားကို အရင္ဆံုး အသားၾကိတ္တဲ႔ ဘလင္ဒါထဲ ထည္႔ေပးကာ အရင္ဆံုး မညက္တစ္ညက္ ၾကိတ္ေပးပါ
- ၾကိတ္ထားေသာ ပုဇြန္ၾကိတ္ဖတ္မ်ားကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ အရင္ဆံုး က်င္ေပးပါ
- အရည္က်င္ထားေသာ ပုဇြန္အဖတ္မ်ားကို ဇကာစိတ္စိတ္ေလးခံကာ လက္အားသန္သန္ႏွင့္ အရည္မ်ားကို ညွစ္ခ်ေပးပါ
- အရည္ညွစ္ခ်ထားေသာ ပုဇြန္အဖတ္မ်ားကို ေနာက္တစ္ေခါက္ ညက္ေနေအာင္ ထပ္ျပီး ၾကိတ္ေပးပါ
- ဒုတိယ အၾကိမ္ၾကိတ္ထားေသာ ပုဇြန္အဖတ္မ်ားကို အရည္အနည္းငယ္ႏွင့္ ပထမ နည္းအတိုင္း အရည္က်င္ကာ အရည္ညွစ္ထားေသာ အဖတ္မ်ားကို ျပစ္လိုက္ပါ
- ဘလင္ဒါနဲ႔ ၾကိတ္တာျဖစ္တဲ႔အတြက္ ႏွစ္ခါေလာက္ဘဲ ၾကိတ္ျပီး အရည္ယူလိုက္ရင္ ရပါျပီ
- ပုဇြန္အခြံမ်ားကိုလဲ အထက္ပါ နည္းအတိုင္း ၾကိတ္ေပးျပီး အရည္ငင္ေပးပါ
- ပုဇြန္အခြံ ၾကိတ္သားမ်ားကို အရည္က်င္ရာမွာ ေရအမ်ားႀကီး မထည့္ဘဲ က်င္ေပးပါ
- ပုဇြန္အခြံ အရည္က်င္ရာမွာ ေရအမ်ားႀကီးထည့္ျပီး အ႐ည္က်င္ပါက ပုဇြန္ဆီခ်က္ရာမွာ အခ်ိန္ၾကာတတ္ပါတယ္
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ပါက အရည္က်င္ထားေသာ ပုဇြန္ေခါင္းႏွင္႔ ပုဇြန္အခြံ ၾကိတ္ထားေသာ အရည္မ်ားကို အိုးတစ္လံုးထဲထည့္ကာ နႏြင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ ဆားထည့္ျပီး က်ဳိေပးပါ
- ပုဇြန္အရည္ က်ဳိေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ႏွင္႔ ေဝမက်ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
- ပုဇြန္အခြံေထာင္း အရည္မ်ား ျပစ္လာျပီး အဖတ္ေလးေတြ တက္လာျပီ ဆိုတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ေလာက္ ေလ်ွာ႔ေပးပါ
- ပုဇြန္အႏွစ္မ်ား ဥလာေအာင္ မီးမ်ွင္းမွ်င္းနဲ႔ ဂရုစိုက္ျပီး တည္ထားေပးပါ
- ပုဇြန္အႏွစ္မ်ား ျပစ္လာျပီး အဖတ္ေလးမ်ား ဥလာျပီ ဆိုတာနဲ႕ ပုဇြန္ဦးေဏွာက္ ေမႊးေမႊးေလးကို ရပါျပီ
- ျပီးတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီး အေအးခံကာ တာရွည္အသံုးခံေအာင္ ဗူးထဲထည္႔ျပီး ေရခဲေသတၱာ ခဲတဲ႔အကန္႔ထဲမွာ ထည့္ေပးထားပါ
- ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ နယ္ဖတ္စားရင္ ရသလို ပုဇြန္ဦးေဏွာက္ အႏွစ္ေလးေတြနဲ႔ ဟင္းခ်ဳိ ဟင္းခါးတို႔လဲ ခ်က္ႏိူင္ပါေသးတယ္
No comments:
Post a Comment