Tuesday 28 April 2020

BUFFALO CHICKEN WINGS



















ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သားကို ခ်က္လိုက္ ျပဳပ္လိုက္ ရိုးရိုးေၾကာ္လိုက္နဲ႔ ရိုးသလို ျဖစ္လာတဲ႔အတြက္ Buffalo chicken wings ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္ စားလို႔အရမ္း ေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္

  1. ၾကက္ေတာင္ပံ - ကီလိုဝက္
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  3. ငရုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  4. သံပုယိုသီး အရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ဂ်ဳံမွဳန္႔ အရသာနယ္ရန္
  1. ဂ်ဳံမွဳန္႔ - ခြက္တစ္ဝက္ (မုန္႔လုပ္ရာတြင္ ခ်င္တြယ္ေသာခြက္)
  2. ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႔ - ခြက္တစ္ဝက္ (မုန္႔လုပ္ရာတြင္ ခ်င္တြယ္ေသာခြက္)
  3. Baking powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  4. Garlic powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  6. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  7. ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ဟင္းခ်က္ရန္ ပါဝင္
  1. ေထာပါတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  3. Ketchup - ခြက္တစ္ဝက္ (မုန္႔လုပ္ရာတြင္ ခ်င္ေသာခြက္)
  4. ငရုတ္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္သား ဆား ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ သံပုယိုသီး အရည္တို႔ကို ေရာျပီး အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးထားပါ
  • ေနာက္ထပ္ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဂ်ဳံမွဳန္႔ ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႔ baking powder ဆား ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴမွဳန္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔တို႔ကို ေရာေမႊေပးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အရသာ နယ္ထားေသာ ဂ်ဳံမွဳန္႔ထဲမွာ တစ္ခုခ်င္း လူးေပးပါ
  • ၾကက္သားမွာ ဂ်ဳံမွဳန္႔မ်ား လူးျပီးတာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႔ မီးကိုအလယ္ေလာက္ထိ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ ၾကက္သားတံုးမ်ားကို အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားေၾကာ္ေနစဥ္ ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႔ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  • ဆီစစ္သေလာက္ ျဖစ္တာနဲ႔ ေနာက္တစ္ခါ ဆီအိုးပူပူထဲမွာ ထည္႔ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္ေၾကာ္မ်ား ေရႊအိုေရာင္ သန္းလာတာနဲ႔ ဆယ္ျပီး ေနာက္တစ္ၾကိမ္ ဆီစစ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ သံုးမႊာကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးထားပါ
  • ေနာက္ထပ္ဒယ္အိုးတစ္လံုကို အပူေပးျပီး အိုးထဲမွာ ေထာပါတ္ကိုထည္႔ျပီး ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ေထာပါတ္ေပ်ာ္သြားတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ ketchup ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ သၾကားႏွင္႔ ပဲငံျပာရည္တို႔ ထည္႔ျပီး အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ေၾကာ္ျပီးဆီစစ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  • အႏွစ္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ခမ္းလာတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီး သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment