ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သားကို ခ်က္လိုက္ ျပဳပ္လိုက္ ရိုးရိုးေၾကာ္လိုက္နဲ႔ ရိုးသလို ျဖစ္လာတဲ႔အတြက္ Buffalo chicken wings ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္ စားလို႔အရမ္း ေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္ေတာင္ပံ - ကီလိုဝက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ငရုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- သံပုယိုသီး အရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ဂ်ဳံမွဳန္႔ အရသာနယ္ရန္
- ဂ်ဳံမွဳန္႔ - ခြက္တစ္ဝက္ (မုန္႔လုပ္ရာတြင္ ခ်င္တြယ္ေသာခြက္)
- ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႔ - ခြက္တစ္ဝက္ (မုန္႔လုပ္ရာတြင္ ခ်င္တြယ္ေသာခြက္)
- Baking powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- Garlic powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ဟင္းခ်က္ရန္ ပါဝင္
- ေထာပါတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- Ketchup - ခြက္တစ္ဝက္ (မုန္႔လုပ္ရာတြင္ ခ်င္ေသာခြက္)
- ငရုတ္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္သား ဆား ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ သံပုယိုသီး အရည္တို႔ကို ေရာျပီး အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးထားပါ
- ေနာက္ထပ္ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဂ်ဳံမွဳန္႔ ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႔ baking powder ဆား ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴမွဳန္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔တို႔ကို ေရာေမႊေပးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အရသာ နယ္ထားေသာ ဂ်ဳံမွဳန္႔ထဲမွာ တစ္ခုခ်င္း လူးေပးပါ
- ၾကက္သားမွာ ဂ်ဳံမွဳန္႔မ်ား လူးျပီးတာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ မီးကိုအလယ္ေလာက္ထိ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ ၾကက္သားတံုးမ်ားကို အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားေၾကာ္ေနစဥ္ ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႔ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
- ဆီစစ္သေလာက္ ျဖစ္တာနဲ႔ ေနာက္တစ္ခါ ဆီအိုးပူပူထဲမွာ ထည္႔ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္ေၾကာ္မ်ား ေရႊအိုေရာင္ သန္းလာတာနဲ႔ ဆယ္ျပီး ေနာက္တစ္ၾကိမ္ ဆီစစ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ သံုးမႊာကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးထားပါ
- ေနာက္ထပ္ဒယ္အိုးတစ္လံုကို အပူေပးျပီး အိုးထဲမွာ ေထာပါတ္ကိုထည္႔ျပီး ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ေထာပါတ္ေပ်ာ္သြားတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ ketchup ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ သၾကားႏွင္႔ ပဲငံျပာရည္တို႔ ထည္႔ျပီး အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ေၾကာ္ျပီးဆီစစ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- အႏွစ္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ခမ္းလာတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီး သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment