Wednesday 29 April 2020

ပုဇြန္ထုတ္ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္


ဒီေန႔ေတာ႔ ပုဇြန္ထုတ္ေတြ ဝယ္လာျပီး အမ်ဳိးစံုေအာင္ ၾကိဳးခံုရပါေတာ႔မယ္ ဒီတစ္ခါေတာ႔ ပုဇြန္ထုတ္ေတြကို အခြံခြာျပီး ငါးပိရည္နဲ႔ေရာျပီး ခ်က္ထားပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးပိရည္က်ဳိရန္
  1. ငါးပိရည္က်ဳိရန္ ငါးငပိ - ႏွစ္ဆယ္သား (ငါးရံ ႔ငါးပိကို သံုးထားပါတယ္)
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  3. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိ
  4. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၄ဗူးခြဲသာသာတို႕ကို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲ ငါးပိႏွင္႔ အတူတူထည္႔ေပးျပီး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  5. ငါးပိရည္ ရပါက ဇကာစိတ္စိတ္ေလးခံျပီး အရိုးမ်ားစစ္ကာ ငါးပိရည္ကို ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးထဲသို႔  ေျပာင္းထည့္ထားပါ။

ေဖ်ာ္စရာေထာင္းရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ပုဇြန္ထုတ္ - အေကာင္ၾကီးၾကီး ဆယ္ေကာင္ခန္႔
  2. ငရုတ္သီးစိမ္း - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ (အနီေရာင္ႏွင္႔ အစိမ္းေရာင္ ေရာျပီးသံုးပါ)
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာၾကီးၾကီး ၁၁မႊာ
  4. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ သံုးလံုး
  5. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ အေပၚယံ ကြ်မ္းေယာင္သန္းလာထိ  ထည္႔ေလွာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကိုလဲ အခြံမခြာဘဲ အသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ အေပၚယံ အခြံမ်ား ကြ်မ္းေယာင္သန္းလာထိ  ထည္႔ေလွာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ေရေဆးျပီး အခြံမ်ား ခြာေပးထားပါ
  • ပုဇြန္ကိုလဲ ေရေဆးကာ အခြံ ေခါင္းႏွင္႔ ေက်ာဘက္မွခြဲကာ အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ေပးထားပါ
  • ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကိုလဲ  အညွာမ်ားေခြ် ျပီး ေရေဆးကာ အသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ အေပၚယံ ကြ်မ္းေယာင္သန္းလာထိ  ထည္႔ေလွာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  • ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းတို႔ကိုလဲ ျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ပါက ငါးပိရည္ ပန္းကန္ထဲမွာ ပုဇြန္မွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို  ေရာထည့္ကာ အားလံုးသမသြားေအာင္ ေရာေဖ်ာ္ေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ထုတ္ကို သံုးမိနစ္ခန္႔ ထည္႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ေၾကာ္လို႔ ျပီးတာနဲ႔ အရသာ စပ္ထားေသာ ငါးပိရည္အေဖ်ာ္ကို ပုဇြန္ေၾကာ္ထဲ ေလာင္းထည္႔ေပးကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ က်ဳိေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အေအးခံျပီး တစ္ခါစားစာ ခ်န္ထားျပီး ပိုေနေသာ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္မ်ားကို လိုအပ္တဲ႔အခ်ိန္ ယူသံုးႏိူင္ေအာင္ ေလလံုဗူးမ်ားႏွင္႔ထည္႔ကာ ေရခဲေသတၲာ ခဲတဲ႔အကန္႔ထဲမွာ ထည္႔ျပီးသိမ္းထားပါ
  • အေဖ်ာ္ေမႊးေမႊး စပ္စပ္ေလးနဲ႔ အရသာ ႐ွိလွတဲ႔ ပုဇြန္ထုတ္ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ေလးကို တို႕စရာအစံုႏွင့္ ျမိန္ယွက္စြာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment