တစ္ေန႔တစ္ေန႔ ဘာခ်က္ရမလဲ စဥ္းစားလိုက္ စဥ္းစားထားတဲ႔ အေတြးေတြက ေပ်ာက္သြားလိုက္နဲ႔ COVID19 ေၾကာင္႔ ေစ်းလဲမသြားခ်င္တာနဲ႔ အိမ္မွာရွိတာေလး ဟင္းပြဲတစ္ပြဲ ျဖစ္ေအာင္ ၾကံရဖန္ရျပန္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သားလံုး အစိမ္းေၾကာ္ တစ္ပြဲအတြက္ ရွိတာေလးနဲ႔ အဆင္ေျပေအာင္ ခ်က္ထားတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 150 g
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ႏွစ္မႊာ
- ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုႏွစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ( ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ရန္)
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း (အစိမ္းေၾကာ္ေၾကာ္ရန္)
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး (အကာဘဲယူပါ)
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသး အေျမွာင္းေလးေတြလွီးကာ အရသာ နယ္ထားပါ
- ၾကက္ဥအကာကို ခေလာက္ထားပါ
- ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႔ကို ေရႏွင္႔ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလး ေဖ်ာ္ထားပါ
- အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္ဥႏွင္႔ ေကာ္မွဳန္႔ အရည္ေဖ်ာ္ထားတာတို႔ကို ေရာျပီး နယ္ေေပးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ေပးကာ အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို တစ္တံုးခ်င္း အိုးဆန္႔သေလာက္ ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ တစ္ခုလံုး ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႔ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္ႏြမ္းတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ မံုလာဥနီ ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ဘဲ ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္ေၾကာ္ကိုထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ကို ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ထည္႔ေပးျပီး အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာျမည္းကာ မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးကာ ၾကက္သြန္မိတ္ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ခ်ဳိစိမ့္စိမ့္ေလး ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ေလးကို ထမင္းပူပူ ဟင္းပူပူေလး တြဲဖက္ျပီး စားသံုရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment