Saturday, 25 April 2020

အသီးအရြက္ အစိမ္းေၾကာ္


ဒီေန႔ေတာ႔ အသီးအရြက္ေလးေတြ ဝယ္လာျပီး အခ်ဳိေလးေၾကာ္ပါတယ္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းလို႔ ေၾကာ္စားခ်င္ရင္ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ပဲပင္ေပါက္ - 225 g
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  3. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  4. Lettuce leaves - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
  5. ေဘဘီမုန္႔ညွင္း - အေနေတာ္ ၃ခက္
  6. ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၅ေတာင္႔
  7. တရုတ္နံနံ - အခက္ၾကီးၾကီး သံုးခက္
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  10. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း 
အရသာစပ္ရန္
  1. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  2. ပဲငံျပာရည္ အေနာက္- ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဝက္
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (အထက္ပါ ပါဝင္ပစၥည္း အားလုံးကိုေရာၿပီး အရသာ အရည္အျဖစ္ စပ္ထားပါ)
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ေသးေသး လွီးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • Lettuce leaves ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  • ပဲသီးကို အေတာင္႔လိုက္ ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ေဘဘီမုန္႔ညွင္းကို ေရေဆးျပီး လက္ႏွစ္လံုးေလာက္ အထူေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ပဲပင္ေပါက္ကို ေရစစ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာရံုေလး ည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ မံုလာဥနီ ပဲသီး ေဘဘီမုန္႔ညွင္းတို႔ကို အရင္ဆံုး ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • အရင္ဆံုး ထည္႔ေၾကာ္ထားေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက ပဲပင္ေပါက္ႏွင္႔ lettuce leaves တို႔ကိုထည္႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ အရသာ စပ္ထားေသာ အခ်ဳိရည္ကို ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အသီးအရြက္ေၾကာ္ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ အရမ္းႏြမ္းျပီး အသီးအရြက္မ်ား အေရာင္ေျပာင္းတဲ႔အထိ ေၾကာ္စရာမလိုတဲ႔အတြက္ ခနဘဲေၾကာ္ေပးပါ
  • အသီးအရြက္ေၾကာ္မ်ား အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ တရုတ္နံနံထဲ႔ေပးျပီး အရသာျမည္းျပီကား လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထဲ႔ေပးပါ
  • ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ အသီးအရြက္ အစိမ္းေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ပဲပင္ေပါက္ - 225 g
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  3. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  4. Lettuce leaves - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
  5. ေဘဘီမုန္႔ညွင္း - အေနေတာ္ ၃ခက္
  6. ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၅ေတာင္႔
  7. တရုတ္နံနံ - အခက္ၾကီးၾကီး သံုးခက္
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  10. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း 
အရသာစပ္ရန္
  1. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  2. ပဲငံျပာရည္ အေနာက္- ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဝက္
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (အထက္ပါ ပါဝင္ပစၥည္း အားလုံးကိုေရာၿပီး အရသာ အရည္အျဖစ္ စပ္ထားပါ)
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ေသးေသး လွီးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • Lettuce leaves ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  • ပဲသီးကို အေတာင္႔လိုက္ ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ေဘဘီမုန္႔ညွင္းကို ေရေဆးျပီး လက္ႏွစ္လံုးေလာက္ အထူေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ပဲပင္ေပါက္ကို ေရစစ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာရံုေလး ည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ မံုလာဥနီ ပဲသီး ေဘဘီမုန္႔ညွင္းတို႔ကို အရင္ဆံုး ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • အရင္ဆံုး ထည္႔ေၾကာ္ထားေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက ပဲပင္ေပါက္ႏွင္႔ lettuce leaves တို႔ကိုထည္႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ အရသာ စပ္ထားေသာ အခ်ဳိရည္ကို ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အသီးအရြက္ေၾကာ္ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ အရမ္းႏြမ္းျပီး အသီးအရြက္မ်ား အေရာင္ေျပာင္းတဲ႔အထိ ေၾကာ္စရာမလိုတဲ႔အတြက္ ခနဘဲေၾကာ္ေပးပါ
  • အသီးအရြက္ေၾကာ္မ်ား အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ တရုတ္နံနံထဲ႔ေပးျပီး အရသာျမည္းျပီကား လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထဲ႔ေပးပါ
  • ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ အသီးအရြက္ အစိမ္းေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment