ဒီေန႔ေတာ႔ အသီးအရြက္ေလးေတြ ဝယ္လာျပီး အခ်ဳိေလးေၾကာ္ပါတယ္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းလို႔ ေၾကာ္စားခ်င္ရင္ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲပင္ေပါက္ - 225 g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- Lettuce leaves - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
- ေဘဘီမုန္႔ညွင္း - အေနေတာ္ ၃ခက္
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၅ေတာင္႔
- တရုတ္နံနံ - အခက္ၾကီးၾကီး သံုးခက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ အေနာက္- ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဝက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (အထက္ပါ ပါဝင္ပစၥည္း အားလုံးကိ
ုေရာၿပီး အရသာ အရည္အျဖစ္ စပ္ထားပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ေသးေသး လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ
- Lettuce leaves ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ပဲသီးကို အေတာင္႔လိုက္ ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ေဘဘီမုန္႔ညွင္းကို ေရေဆးျပီး လက္ႏွစ္လံုးေလာက္ အထူေလးေတြ လွီးထားပါ
- ပဲပင္ေပါက္ကို ေရစစ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ
- တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာရံုေလး ထ
ည့္ေၾကာ္ေပးပါ - ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ မံုလာဥနီ ပဲသီး ေဘဘီမုန္႔ညွင္းတို႔ကို အရင္ဆံုး ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- အရင္ဆံုး ထည္႔ေၾကာ္ထားေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက ပဲပင္ေပါက္ႏွင္႔ lettuce leaves တို႔ကိုထည္႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ အရသာ စပ္ထားေသာ အခ်ဳိရည္ကို ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အသီးအရြက္ေၾကာ္ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ အရမ္းႏြမ္းျပီး အသီးအရြက္မ်ား အေရာင္ေျပာင္းတဲ႔အထိ ေၾကာ္စရာမလိုတဲ႔အတြက္ ခနဘဲေၾကာ္ေပးပါ
- အသီးအရြက္ေၾကာ္မ်ား အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ တရုတ္နံနံထဲ႔ေပးျပီး အရသာျမည္းျပီကား လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထဲ႔ေပးပါ
- ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ အသီးအရြက္ အစိမ္းေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲပင္ေပါက္ - 225 g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- Lettuce leaves - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
- ေဘဘီမုန္႔ညွင္း - အေနေတာ္ ၃ခက္
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၅ေတာင္႔
- တရုတ္နံနံ - အခက္ၾကီးၾကီး သံုးခက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ အေနာက္- ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဝက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (အထက္ပါ ပါဝင္ပစၥည္း အားလုံးကိ
ုေရာၿပီး အရသာ အရည္အျဖစ္ စပ္ထားပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ေသးေသး လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ
- Lettuce leaves ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ပဲသီးကို အေတာင္႔လိုက္ ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ေဘဘီမုန္႔ညွင္းကို ေရေဆးျပီး လက္ႏွစ္လံုးေလာက္ အထူေလးေတြ လွီးထားပါ
- ပဲပင္ေပါက္ကို ေရစစ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ
- တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာရံုေလး ထ
ည့္ေၾကာ္ေပးပါ - ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ မံုလာဥနီ ပဲသီး ေဘဘီမုန္႔ညွင္းတို႔ကို အရင္ဆံုး ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- အရင္ဆံုး ထည္႔ေၾကာ္ထားေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက ပဲပင္ေပါက္ႏွင္႔ lettuce leaves တို႔ကိုထည္႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ အရသာ စပ္ထားေသာ အခ်ဳိရည္ကို ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အသီးအရြက္ေၾကာ္ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ အရမ္းႏြမ္းျပီး အသီးအရြက္မ်ား အေရာင္ေျပာင္းတဲ႔အထိ ေၾကာ္စရာမလိုတဲ႔အတြက္ ခနဘဲေၾကာ္ေပးပါ
- အသီးအရြက္ေၾကာ္မ်ား အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ တရုတ္နံနံထဲ႔ေပးျပီး အရသာျမည္းျပီကား လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထဲ႔ေပးပါ
- ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ အသီးအရြက္ အစိမ္းေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment