ဒီေန႔ေတာ႔ ေဂြးသီးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံ စပ္စပ္ေလး သုပ္စားပါတယ္ ေရာဂါဗယေတြ ထူေပ်ာေနတဲ႔အခ်ိန္ အိမ္ထဲက အိမ္ျပင္ထြက္ဖို႔ရာ ေတာ္ေတာ္ေလး စဥ္းစားေနရသလို မစားဘဲလဲ မေနႏိူင္ေတာ႔ ေစ်းခနသြားရင္း ေမာေမာပန္းပန္းနဲ႔ ျပန္ေရာက္ေရာက္ခ်င္းဘဲ ေဂြးသီးသုတ္ေလး သုပ္စားျဖစ္လို႔ သုပ္တဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေဂြးသီးစိမ္း - အလံုး ႏွစ္ဆယ္ခန္႔
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
- ေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
- ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ေဂြးသီးစိမ္းကို အညွာဖက္မွလွီးျပီး အခြံခြာကာ ေရႏူိင္ႏိူင္ေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းပးပါ
- ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ ဆီခ်က္ အရသာမွဳန္႔ ငါးငံျပာရည္တို႔ကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ကာ ဖြဖြေလးေရာနယ္ေပးပါ
- ျပီးလ်ွင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ စားပြဲျပင္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment