Sunday 19 April 2020

သတ္သတ္လြတ္ ကန္စြန္းဥ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္


ဒီေန႔ေတာ႔ သတ္သတ္လြတ္ ကန္စြန္းဥ ေခါက္ဆြဲေလး ေၾကာ္ပါတယ္ အသားမပါေပမဲ႔ ကန္စြန္းဥ ေခါက္ဆြဲရဲ ႔ တထုတ္ထုတ္ အရသာေလးေၾကာင္႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ကန္စြန္ဥေခါက္ဆြဲေခြ - ၃ေခြ
  2. မုန္႔ညွင္းျဖဴ  - ငါးရြက္
  3. ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  5. ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
  6. ဆီ - ထင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  7. ဆား - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  8. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  10. ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးမွ လိုအပ္သလို လွီးျဖတ္ကာ ေရစစ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ဓါးျပားရိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
  • ေရေႏြး 8 cups ေလာက္ကို ဆူေအာင္တည္ေပးျပီးမွ ေခါက္ဆြဲေခြကို ထည့္ျပဳပ္ေပးပါ
  • အေနေတာ္ အေနအထား ရပါက ဇကာထဲ သြန္ခ်ကာ ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ား ေအးလာတဲ့ထိ ေရေဆးေပးပါ
  • ေရေဆးျပီးတာနဲ႕ ေရစင္ေအာင္ စစ္ထားေပးပါ
  • ေရစစ္တာနဲ႕ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ားကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည့္ကာ ဆား ပဲငံျပာရည္တို႕နဲ႕နယ္ေပးပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ အိုးပူလာပါက ဆီထည့္ေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ သၾကားကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • သၾကားေပ်ာ္လာျပီး အညိဳေရာင္ ေျပာင္းလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ  ေမႊးလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ေဂၚဖီႏွင္႔ မုန္႔ညွင္းျဖဴတို႕ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • အသီးအရြက္မ်ား အရမ္းႏူးမသြားေစရန္ ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ေခါက္ဆြဲကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • အသီးအ႐ြက္မ်ားႏွင့္ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ ႏွမ္းဆီႏွင္႔ ၾကက္သြန္မိတ္ထဲ့ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ သတ္သတ္လြတ္ ကန္စြန္းဥ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလးကို ရပါျပီ
  • အေပါ့အငံကို အရသာကို မီးဖိုေပၚက မခ်ခင္ ျမည္းေပးျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ကန္စြန္းဥ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ပူပူေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment