Tuesday, 14 April 2020

မႏၲေလး ပဲေၾကာ္





ဒီေန႔ေတာ႔ သၾကၤန္ခ်ိန္ခါေလးလဲ ေရာက္ေနခ်ိန္ COVID 19 ေၾကာင္႔မို႔လို႔ အိမ္ထဲမွာ ေနေနၾကတဲ႔အခ်ိန္နဲ႔ တိုက္ဆိုင္ေနတာေၾကာင္႔ ျမန္မာမုန္႔ေလးေတြ တစ္ေန႔တစ္မ်ဳိး လုပ္စားျဖစ္ျပန္ပါတယ္။

ျမန္မာရိုးရာ မုန္႔ေလးတစ္မ်ဳိးျဖစ္ျပီး စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔  မႏၲေလး ပဲေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
  2. ဆန္မွဳန္႔ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
  3. ျပဳပ္ျပီးသား Red  Kidney  Beans - 240 g တစ္ဗူး
  4. ခ်င္း - တစ္လက္မခန္႔
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  6. ဆီ -  လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
  7. မန္က်ည္းသီးမွည္႔ အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  11. နံနံပင္ - အပင္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ပင္
  12. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  13. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာၾကီးၾကီး သံုးမႊာ
  14. ေရခပ္ေႏြးေႏြး - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုးထဲမွာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ထားပါ
  • ျပဳပ္ျပီးသား ပဲမ်ားကို အရည္မ်ား ဖယ္ထားပါ
  • အရည္ဖယ္ထားေသာပဲကို ဇလံုတစ္ခုထဲမွာထည့္ျပီး မညက္တစ္ညက္ ေခ်ထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
  • အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ထည္႔ထားေသာ ဇလံုထဲမွာ ေခ်ထားေသာပဲ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ  ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႕ကို ထည့္ေပးပါ
  • ပဲဗူးထဲမွ ဖယ္ထားေသာ ပဲျပဳပ္အရည္ကိုလဲ ေကာက္ညွင္းထည္႔ထားေသာ ဇလံုထဲသို႕ နည္းနည္းခ်င္း ထည့္ေပးကာ သမသြားေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းဆန္ အေပ်ာ့အမာေပၚ မူတည္ျပီး ပဲျပဳပ္အရည္ကို လိုတိုးပိုေလ်ွာ့ လုပ္ျပီး ထည့္နယ္ပါ
  • မုန္းသား ေပ်ာ့ျပီး ေစးလာပါက ႏွစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  • မုန္႔သားႏွပ္ထားခ်ိန္ ျပည္႔ေတာ႔မွ ေၾကာ္ေပးပါက ေၾကာ္ေနစဥ္ ေကာက္ညွင္းသား ဆီမေပါက္မွာ ျဖစ္ပါတယ္
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက မီးကိုအေနေတာ္ေလာက္အထိ ေလ်ွာ႔ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ မုန္႕သားကို ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲစာယူျပီး အရင္ဆံုး လက္နဲ႕ဆုတ္ျပီး လံုးေပးပါ 
  • ျပီးမွ လက္၀ါးေပၚတင္ျပီး ထူထူျပားျပားေလးလုပ္ကာ ဆီအိုးထဲထည့္ျပီး  ေၾကာ္ေပးပါ
  • အိုးဆန္႕သေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးျပီး တစ္ဖက္က်က္ရင္ တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး မုန္႔သားက်က္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
အခ်ဥ္စပ္နည္း
  • မက်ီးသီးမွည့္ အႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းကို ေရေႏြးေႏြးေလးနဲ႕ေဖ်ာ္ပါ
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ  အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းျပီးထည့္ပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း စားနိုင္သေလာက္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထည့္ပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထည့္ပါ
  • သၾကား ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းထည့္ပါ
  • ေရေႏြးေႏြးေလး လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးသာသာႏွင့္ ေရာျပီးေဖ်ာ္ေပးပါ
  • ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာ ေကာင္းလွေသာ အခ်ဥ္ေလးရပါျပီ
မွတ္ခ်က္ ။ ။ Ready made ပဲဗူးမရွိပါက ပဲကတီပါျပဳပ္ ျပဳပ္ျပီးသား ဆယ္႔ငါးက်ပ္သားကို သံုးေပးပါ
ဗူးထဲမွာပါေသာ ပဲျပဳပ္ရည္အစား ေရထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးအစား ေရကိုနည္းနည္းခ်င္းထည္႔ေပးကာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ ေရာနယ္ေပးပါ
မႏၲေလး ပဲေၾကာ္ႏွင့္ တြဲဖက္ကာ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေကာင္းလွေသာ အခ်ဥ္ေလးႏွင္႔ မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment