ကိုယ္ေတြေနတဲ႔ ေတာင္ေပၚျမိဳ႔ေလးမွာ ေဆာင္းရာသီ စပါျပီ အစထဲက ယဥ္သကိုး ဆိုသလိုပါဘဲ ေဆာင္းစျပီး ဝင္တာနဲ႔ ေအးခ်က္က 8ဒီဂရီေတြဘာေတြ ျဖစ္ေနေတာ႔ ရာသီဥတု ေအးစိမ္႔စိမ႔ေလးကို စျပီးရင္ဆိုင္ရပါေတာ႔မယ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ စပ္ေပ႔ဆိုတဲ႔ ငရုတ္သီးေတြကိုသံုးျပီး ငါးပိရည္ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလး ေဖ်္ာထားပါတယ္ ငါးပိရည္ တစ္ခါက်ဳိတိုင္း အိမ္ထဲမွာ က်န္ေနတတ္တဲ႔ အနံ႔ေတြက ေလလံုတဲ႔ အိမ္ေတြမွာ ေတာ္ေတာ္နဲ႔ မေပ်ာက္တတ္တဲ႔အတြက္ မာမာကေတာ႔ တစ္ခါက်ဳိရင္ ခပ္မ်ားမ်ားေလးက်ဳိျပီး ေလလံုဗူးေလးေတြထဲ ထည္႔ထားကာ ေရခဲေသတၲာ ခဲတဲ႔အကန္႔ထဲမွာ ထည္႔ထားျပီး သိမ္းထားတတ္တာမို႔လို႔ ဒီတစ္ခါလဲ ငါးပိရည္ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ေလးရဲ ႔ ေဖ်ာ္စပ္ပံုေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးပိရည္က်ဳိရန္
- ငါးပိရည္က်ဳိရန္ ငါးငပိ - ႏွစ္ဆယ္သား (ငါးရံ ႔ငါးပိကို သံုးထားပါတယ္)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိ
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၄ဗူးခြဲသာသာတို႕ကို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲ ငါးပိႏွင္႔ အတူတူထည္႔ေပးျပီး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ငါးပိရည္ ရပါက အရိုးမ်ားစစ္ကာ ငါးပိရည္ကို ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးထဲသို႔ ေျပာင္းထည့္ထားပါ။
ေဖ်ာ္စရာေထာင္းရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ၾကီးၾကီး အေကာင္ ၃၀ခန္႔
- ငရုတ္သီးစိမ္း - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၁၁မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ သံုးလံုး
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ အေပၚယံ ကြ်မ္းေယာင္သန္းလာထိ ထည္႔ေလွာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကိုလဲ အသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ အေပၚယံ ကြ်မ္းေယာင္သန္းလာထိ ထည္႔ေလွာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ေရေဆးျပီး အခြံမ်ား ခြာေပးထားပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကိုလဲ ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကိုလဲ ေရေဆးကာ အသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ အေပၚယံ ကြ်မ္းေယာင္သန္းလာထိ ထည္႔ေလွာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေရႊလံဘို ငရုတ္သီးမွလြဲျပီး က်န္ေနေသာ ငရုတ္သီးမ်ားကို မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းတို႔ကိုလဲ ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ပါက ငါးပိရည္ ပန္းကန္ထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ေရာထည့္ကာ အားလံုးသမသြားေအာင္ ေရာေဖ်ာ္ေပးပါ
- ငါးပိရည္အေဖ်ာ္ ရတာနဲ႔ တစ္ခါစားစာ ခ်န္ထားျပီး ပိုေနေသာ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္မ်ားကို ေလလံုဗူးမ်ားႏွင္႔ထည္႔ကာ ေရခဲေသတၲာ ခဲတဲ႔အကန္႔ထဲမွာ ထည္႔ျပီးသိမ္းထားပါ
- ငါးပိရည္ အေဖ်ာ္ေမႊးေမႊး စပ္စပ္ေလးနဲ႔ အရသာ႐ွိလွတဲ႔ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ေလးကို တို႕စရာအစံုႏွင့္ ျမိန္ယွက္စြာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment