ဗီယက္နမ္ေစ်းကို သြားရင္းက ျပည္ၾကီးငါး ေသးေသးေလးေတြ ေတြ႔တာနဲ႔ ဝယ္လာခဲ႔ပါတယ္ ျပည္ၾကီးငါးလို႔ ဆိုရေပမဲ႔ အေကာင္အၾကီးၾကီးေတြ မဟုတ္ဘဲ ေသးေသးေတြမို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံ စပ္စပ္ေလးဘဲ ေထာင္းပါတယ္။
တစ္ခါတေေလ ထမင္းမစားဘဲ သူ႔ၾကီးဘဲ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ စားရတာကို အရသာေတြ႔သလိုလဲ ခံစားရတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ျပည္ၾကီးငါး - 300 g
- ေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔ - ၅ေတာင္႔
- ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ တစ္ခဲ
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ငါးငံျပာရည္အေနာက္ -ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ျပည္ၾကီးငါးျပဳပ္ရန္)
- သံပုရာသီး - တစ္လံုး (အခ်ဥ္ၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ )
ျပည္ၾကီးငါး သန္႔စင္ပံု
- ျပည္ၾကီးငါး ကိုယ္လံုးထဲမွ သည္းေျခအိတ္ ပလပ္စတစ္ျပားႏွင္႔ အစာအိတ္တို႔ကို ဖယ္ေပးပါ
- သည္းေျခအိတ္ကို ထုတ္ရာမွာ ေပါက္မထြက္သြားေအာင္ သတိထားျပီး ထုတ္ေပးပါ
- ျပည္ၾကီးငါးရဲ႔ ေခါင္းပိုင္းဖက္မွ မ်က္ေစ႔ႏွင္႔ သြားေနရာတို႔ကို ဖယ္ေပးပါ
- မလိုတာေတြ ဖယ္ျပီးတာနဲ႔ ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးကာ ေရစစ္ထားပါ
- အေနေတာ္ အိုးထဲမွာ ဆားႏွင္႔ေရကိုထဲ႔ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရဆူတာနဲ႔ ျပည္ၾကီးငါးကို သံုးမိနစ္ေလာက္ ထဲ႔ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ျပီးတာနဲ႔ ေရႏွင္႔ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ျပည္ၾကီးငါး သန္႔စင္ျပီးသားကို ျပင္ထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး အေျမွာင္း႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ ရေအာင္ လွီးထားပါ
- ေဂၚဖီကို မထူမပါးလွီးေပးျပီး ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ ေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္း ျခမ္းေပးထားပါ
ေထာင္းရန္ျပင္ဆင္ပံု
- င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ထန္းလ်ွက္ခဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ႏွင့္ ဆားတို႔ကိုထည္႔ျပီး မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မံုလာဥနီႏွင္႔ ေဂၚဖီတို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ
- အနည္းငယ္ သမသြားတာနဲ႔ ငံျပာရည္ႏွစ္မ်ဳိးလံုးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ
- ေထာင္းေနစဥ္ အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းအရိုးရွည္ရွည္ႏွင္႔ ေမႊေမႊေပးပါ
- မိမိအသံုးျပဳျပီး ေထာင္းေသာ က်ည္ေပြ႕ေပၚ မူတည္ျပီး သေဘၤာသီးကို ၾကည့္ေထာင္းပါ
- ေက်ာက္က်ည္ေပြ႕ဆိုပါက ၅ခ်က္မွ ၁၀ခ်က္ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးပါ
- သစ္သားက်ည္ေပြ႕ဆိုပါက အခ်က္ ၁၅ခ်က္ ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးမွ အရသာ၀င္ပါတယ္
- သေဘၤာသီး ေထာင္းတယ္ဆိုေပမဲ့ အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ ခပ္ဖြဖြေထာင္းလိုက္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊလိုက္ လုပ္ေပးရပါတယ္
- အေရသာ သမေလာက္ျပီဆိုတာနဲ႔ ျပည္ၾကီးငါးႏွင္႔ သံပုရာရည္တို႔ကို ထည္႔ျပီး ခပ္ဖြဖြေလး ၄ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးပါ
- ေထာင္းေနစဥ္ အရသာ ျမည္းေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရာ ရတဲ႔အထိ ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ျပည္ၾကီးငါးေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ တြဲဖက္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment