Wednesday, 19 February 2020

ၾကက္ဟင္းခါးသီး ေၾကာ္ခ်က္


ၾကက္ဟင္းခါးသီး အက်စ္သီးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ေၾကာ္ခ်က္ေလး ခ်က္ထားပါတယ္ အခါးအရသာဘက္ကို နည္းနည္းပိုပါတယ္။

မာမာက အခါးအရသာကို ပိုၾကိဳက္တဲ႔အတြက္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ေရနဲ႔ဘဲေဆးျပီး သဘာဝ အရသာေလး ရေအာင္ခ်က္ထားပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီး အက်စ္သီး ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ဟင္းခါးသီး - အေနေတာ္ ၅လံုး
  2. ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ႏွစ္ဆယ္ခန္႔
  3. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံုတစ္ပံု
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  9. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  10. ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းၾကီး ႏွစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ထိပ္ႏွစ္ဖက္မွ ျဖတ္ကာ ဇြန္းရွည္ရွည္ျဖင္႔ အထဲမွ အေစ႔မ်ားကို ကေလာ္ထုတ္ေပးပါ
  2. အေစ့မ်ားဖယ္ျပီးပါက ခပ္ထူထူ အေနအထားေလးေတြ လွီးေပးပါ
  3. အားလံုးလွီးျပီးပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  4. ဖယ္ထားေသာ အေစ႔မ်ားကို အသံုးမလိုတဲ႔အတြက္ ဖယ္ထားလိုက္ပါ
  5. ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ျပီး ေရစိမ္ထားပါ
  6. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးရိတ္ရိတ္ လွီးထားပါ
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းထားပါ
  8. ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ငရုတ္သီးမွဳန္႔ထည္႔ျပီး ညက္ေအာင္ ေရာျပီးေထာင္းေပးပါ
  9. အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထဲ႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
  10. ဆီပူလာတာနဲ႕ ငရုတ္သီးေထာင္းကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
  11. ၿပီးတာနဲ႕ငရုတ္သီးေထာင္းကို ႏြမ္းျပီး ေမႊးသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  12. ငရုတ္သီးနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ ငံျပာရည္ ထည္႔ေမႊေပးပါ
  13. ျပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္၍ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  14. ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊျပီး တမိနစ္ေလာက္ ျပည့္တာနဲ႕ ေရ ထမင္းစားဇြန္ ၇ ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး အားလံုးကို သမေအာင္ေမႊကာ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး ခ်က္ေပးပါ
  15. ဟင္းအိုး အိုးမကပ္ေစရန္ မေမႊဘဲ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  16. ဆီသံၾကားျပီး ေရခမ္းလာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ၾကက္ဟင္းခါးသီးဟင္း ေၾကာ္ခ်က္စပ္စပ္ေလးကို စားသံုးဖို႕ျပင္ဆင္ေပးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment