ၾကက္ဟင္းခါးသီး အက်စ္သီးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ေၾကာ္ခ်က္ေလး ခ်က္ထားပါတယ္ အခါးအရသာဘက္ကို နည္းနည္းပိုပါတယ္။
မာမာက အခါးအရသာကို ပိုၾကိဳက္တဲ႔အတြက္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ေရနဲ႔ဘဲေဆးျပီး သဘာဝ အရသာေလး ရေအာင္ခ်က္ထားပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီး အက်စ္သီး ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ဟင္းခါးသီး - အေနေတာ္ ၅လံုး
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ႏွစ္ဆယ္ခန္႔
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းၾကီး ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ထိပ္ႏွစ္ဖက္မွ ျဖတ္ကာ ဇြန္းရွည္ရွည္ျဖင္႔ အထဲမွ အေစ႔မ်ားကို ကေလာ္ထုတ္ေပးပါ
- အေစ့မ်ားဖယ္ျပီးပါက ခပ္ထူထူ အေနအထားေလးေတြ လွီးေပးပါ
- အားလံုးလွီးျပီးပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ဖယ္ထားေသာ အေစ႔မ်ားကို အသံုးမလိုတဲ႔အတြက္ ဖယ္ထားလိုက္ပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ျပီး ေရစိမ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးရိတ္ရိတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းထားပါ
- ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ငရုတ္သီးမွဳန္႔ထည္႔ျပီး ညက္ေအာင္ ေရာျပီးေထာင္းေပးပါ
- အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထဲ႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ငရုတ္သီးေထာင္းကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ၿပီးတာနဲ႕ငရုတ္သီးေထာင္းကို ႏြမ္းျပီး ေမႊးသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ငရုတ္သီးနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ ငံျပာရည္ ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္၍ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊျပီး တမိနစ္ေလာက္ ျပည့္တာနဲ႕ ေရ ထမင္းစားဇြန္ ၇ ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး အားလံုးကို သမေအာင္ေမႊကာ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး ခ်က္ေပးပါ
- ဟင္းအိုး အိုးမကပ္ေစရန္ မေမႊဘဲ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- ဆီသံၾကားျပီး ေရခမ္းလာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ၾကက္ဟင္းခါးသီးဟင္း ေၾကာ္ခ်က္စပ္စပ္ေလးကို စားသံုးဖို႕ျပင္ဆင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment