ဒီေန႔ေတာ႔ ေအးရွန္းဆိုင္က ပဲေတာင္႔ရွည္ေလးေတြ ဝယ္လာျပီးေတာ႔ ဆန္ေဆးရည္ေလး အခ်ဥ္တည္ကာ ခ်ဥ္ဖတ္ထဲ႔ထားတာ ရသြားပါျပီ။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ငါးပိရည္ကို ငါးကင္နဲ႔ေဖ်ာ္ကာ ခ်ဥ္ဖတ္တို႔စရာနဲ႔ ထမင္းပြဲအတြက္ ျပင္ဆင္ျဖစ္ပါတယ္ ပဲသီးခ်ဥ္ဖတ္ေလး တို႔စားခ်င္တယ္ ဆိုရင္ေတာ႔ အိမ္မွာ သန္႔သန္႔ေလး အခ်ဥ္ထည္႔ျပီး စားႏိူင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
အခ်ဥ္တည္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၃၅ ေတာင္႔ခန္႔
- ဆန္ေဆးရည္ - 4 cups
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေက်ာ္ေက်ာ္
- အေအးခံထားေသာ ထမင္း - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးသာသာ
- ထမင္းခ်က္ရန္ ေဆးထားေသာ ဆန္ေဆးရည္ကို ဇလံုသန္႕သန္႕ျဖင့္ ထည့္ထားပါ
- ဆန္ေဆးရည္ထဲမွာ ဆားကိုေပ်ာ္ေအာင္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊျပီး ေဖ်ာ္လိုက္ပါ
- အငံ ခပ္ေလးေလး ျဖစ္မျဖစ္ ဇြန္းႏွင္႔ခပ္ကာ လ်ွာႏွင့္ အနည္းငယ္ တို႕ၾကည့္လိုက္ပါ
- ေတာ္ေတာ္ေလး ငံေနမွ ျဖစ္မွာမို႕ ဆားကို ေပးထားတဲ့အတိုင္း ထည့္ေပးပါ
- ဆားမငံပါက အခ်ဥ္ရည္ အူလည္လည္ႀကီး ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္
- ဆားထည့္ျပီးတာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ထမင္းကို ဆန္ေဆးရည္ထဲ ထည့္ေပးပါ( မနက္ကခ်က္ျပီး ညေနပိုေသာ ထမင္းၾကမ္းဆို ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္)
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ အခ်ဥ္တည္ရန္ ပုလင္းထဲသို႕ ေျပာင္းထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ေနပူပူမွာ ၃ရက္ေလာက္ လွန္းေပးပါ
- ေနပူမရပါက အခန္းအပူခ်ိန္မ်ားေသာ မီးဖိုေဆာင္ထဲမွာ ထားေပးပါ
- ေနပူထဲမွာ ထားေပးပါက ၃ရက္ေလာက္ဆို အခ်ဥ္တည္ရန္ အဆင္သင့္ ျဖစ္ပါျပီ
အခ်ဥ္ထည့္ရန္
- ပဲေတာင္႔ရွည္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ေရစစ္သြားတာနဲ႔ မိမိအဆင္ေျပသလို အစည္းေလးေတြ စည္းေပးပါ
- အစည္းေလးေတြ စည္းျပီးထည္႔ထားပါက ပုလင္းထဲက ျပန္ထုတ္တဲ႔အခါ သပ္သပ္ယပ္ယပ္ေလး ထုတ္ယူလို႔ ရပါတယ္
- အခ်ဥ္ထည့္ခါနီး လက္ကို သန္႕႐ွင္းေအာင္ အရင္ဆံုး ေဆးထားပါ
- ပဲေတာင္႔ရွည္မ်ားကို အခ်ဥ္ရည္ထဲစိမ္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ သံုးရက္ေလာက္ ထားေပးပါ
- ပဲသီးမ်ား အေရာင္ေျပာင္းလာျပီး ခ်ဥ္လာပါက ငါးပိရည္ တို႔စရာတို႔ႏွင္႔ ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ
- ပဲသီးခ်ဥ္ဖတ္ကို တို႕စရာ လုပ္စားႏိူင္သလို အသုပ္သုပ္ေပးကာ ျပင္ဆင္ေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ ။
No comments:
Post a Comment