က ကတစ္ငါး တစ္ေကာင္ ဝယ္လာျပီး အလယ္ပိုင္းေလးေတြကို ေပါင္းပါမယ္ ငါးပါးဟက္ရဲ ႔ေအာက္သား ႏွစ္တံုးကိုေတာ႔ အရည္ေသာက္ဆမ္းေလး ခ်က္ထားပါတယ္။
ထမင္းနဲ႔ စားတဲ႔အခါ အရည္ေလးဘဲ ဆမ္းစားစား အရည္ေသာက္ေလးဘဲ လုပ္လုပ္ စားျမိန္ဟင္းေလး တစ္မယ္ ရလာမွာမို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- က ကတစ္ငါး - 200 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီးၾကီး ႏွစ္မႊာ
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ႏွစ္ျပား
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- နံနံပင္ - အပင္ႀကီးႀကီး ႏွစ္ပင္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ငါးအရသာနယ္ရန္)
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ငါးဆီသတ္ရန္)
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- က ကတစ္ငါးကို အေၾကးခြံထိုးကာ ဗိုက္ထဲမွ မလိုတာေတြဖယ္ျပီး ဆူးေတာင္မ်ား ခုတ္ေပးပါ
- အေကာင္လိုက္ ေရေဆးျပီး လက္၃လံုးေလာက္ေလးေတြ တံုးထားပါ
- တံုးထားေသာငါးကို ေရတစ္ထပ္ေဆးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္တို႕ႏွင့္ အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးျပီး ၁၅မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ႏွင္႔ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔နႏြင္းမွဳန္႔ထဲ႔ကာ အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ငရုတ္သီးေထာင္းကို ထဲ႔ေပးျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႔ေလး သင္းလာတာနဲ႔ အရသာ နယ္ထားတဲ႔ငါးကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- ငါးအသားမ်ားမာျပီး အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ေနရင္ အရသာျမည္းေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ငံျပာရည္ကို ထဲ႔ေပးျပီး အရသာကို မိမိစိတ္ၾကိဳက္ ျပင္ေပးပါ
- အရသာ ျပင္ျပီးတာနဲ႔ ခနေလာက္ ေပးဆူထားျပီးတာနဲ႔ နံနံပင္ အုပ္ေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ က ကတစ္ငါး ငါးေရခ်ဳိ အရည္ေသာက္ဆမ္း ဟင္းရည္ကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment