ျပည္ၾကီးငါး အေကာင္ခပ္ၾကီးၾကီးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး အစာသြပ္စားမယ္လို႔ စိတ္ကူးလိုက္တိုင္း ဟိုဟာလို ဒီဟာလိုနဲ႔မို႔လို႔ အစာမသြပ္ျဖစ္တာက မ်ားပါတယ္။
အဲဒီလိုနဲ႔ဘဲ စားလို႔လဲေကာင္းျပီး ခံတြင္းေတြ႔ေစမဲ႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ျပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးဘဲ ေထာင္းျဖစ္ပါေတာ႔တယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ျပည္ၾကီးငါး - 0.324 kg
- ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔ - ၅ေတာင္႔
- ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ တစ္ခဲ
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ- အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ငါးငံျပာရည္အေနာက္ -ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ျပည္ၾကီးငါးျပဳပ္ရန္
- နံနံပင္ - မိမိစားႏိူင္သေလာက္
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- သံပုရာသီး - တစ္လံုး (အခ်ဥ္ၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ )
- မုန္႔ဟင္းခါး မုန္႔ဖတ္ - စားႏိူင္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပဲေတာင္႔ရွည္ကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ
- သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး တ၀က္စီ ျခမ္းထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ျပည္ၾကီးငါးကို မလိုတာေတြဖယ္ျပီး ေရေဆးထားပါ
- ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ျပည္ၾကီးငါး ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ဆားအနည္းငယ္ထဲ႔ကာ ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ထားေသာ ေရခမ္းတာနဲ႔ ေရတစ္ထပ္ေဆးေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို ပံုစံေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
ေထာင္းရန္ျပင္ဆင္ပံု
- င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ထန္းလ်ွက္ခဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ႏွင့္ ဆားတို႔ကိုထည္႔ျပီး မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
- ျပီးတာနဲ႔ နံနံပင္ႏွင္႔ ပဲသီးတို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ
- အနည္းငယ္ သမသြားတာနဲ႔ ငံျပာရည္ႏွစ္မ်ဳိးလံုးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ
- ေထာင္းေနစဥ္ အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းအရိုးရွည္ရွည္ႏွင္႔ ေမႊေမႊေပးပါ
- မိမိအသံုးျပဳျပီး ေထာင္းေသာ က်ည္ေပြ႕ေပၚ မူတည္ျပီး ၾကည့္ေထာင္းပါ
- ေက်ာက္က်ည္ေပြ႕ဆိုပါက ၅ခ်က္မွ ၁၀ခ်က္ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးပါ
- သစ္သားက်ည္ေပြ႕ဆိုပါက အခ်က္ ၁၅ခ်က္ ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးမွ အရသာ၀င္ပါတယ္
- ေထာင္းတယ္ဆိုေပမဲ့ အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ ခပ္ဖြဖြေထာင္းလိုက္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊလိုက္ လုပ္ေပးရပါတယ္
- အေရသာ သမေလာက္ျပီဆိုတာနဲ႔ ျပည္ၾကီးငါးႏွင္႔ သံပုရာရည္တို႔ကို ထည္႔ျပီး ခပ္ဖြဖြေလး ၄ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးပါ
- ထာင္းေနစဥ္ အရသာ ျမည္းေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရာ ရတဲ႔အထိ ျပင္ေပးပါ
- မုန္႔ဖတ္ႏွင္႔ ပဲသီးတို႔ကို ျပင္ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ျပည္ၾကီးငါး ပဲသီးေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို မုန္႔ဖတ္ ပဲသီးတို႔ႏွင္႔ တြဲဖက္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment