ဒီေန႔ေတာ႔ ေမ်ာက္ငိုသီးနဲ႔ ၾကက္ေျခေထာက္ေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ၾကက္ေျခေထာက္ကို ေပါင္းစားရင္ ေကာင္းမလား သုပ္စားရင္ ေကာင္းမလား စဥ္းစားရတာက အလုပ္တစ္ခုလို ျဖစ္ခဲ႔ျပန္ပါတယ္။
ေနာက္ဆံုးေတာ႔ ၾကက္ေျခေထာက္ေလးေတြကို အရိုးထုတ္ျပီးေတာ႔ စိတ္ထဲမွာ ေထာင္းစားခ်င္စိတ္ ေပၚလာတာနဲ႔ မာမာကိုယ္တိုင္ အရိုးထုတ္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေျခေထာက္ - 400 g (အရိုးထုတ္ျပီးသား)
- ေမ်ာက္ငိုသီး - စားႏိူင္သေလာက္
- ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔ - ၅ေတာင္႔
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ- အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ငါးငံျပာရည္အေနာက္ -ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဂဏန္းငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု Octopus ျပဳပ္ရန္)
- ဆား ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (Octopus ေဆးရန္)
- ဗီနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (Octopus ေဆးရန္)
- နံနံပင္ - မိမိစားႏိူင္သေလာက္
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း (အခ်ဥ္ၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ )
ျပင္ဆင္ပံု
- ျပဳပ္ျပီးအရိုး ထုတ္ထားေသာ ၾကက္ရိုးမ်ားကို ေရေႏြးႏွင္႔ ႏွစ္မိနစ္ခန္႔ ထပ္ျပဳပ္ေပးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ေမ်ာက္ငိုသီးကို ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္း ျခမ္းေပးထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
ေထာင္းရန္ျပင္ဆင္ပံု
- င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
- အနည္းငယ္ ညက္သြားတာနဲ႔ ငံျပာရည္ သံုးမ်ဳိးလံုးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ
- ေထာင္းေနစဥ္ အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းအရိုးရွည္ရွည္ႏွင္႔ ေမႊေမႊေပးပါ
- မိမိအသံုးျပဳျပီး ေထာင္းေသာ က်ည္ေပြ႕ေပၚ မူတည္ျပီး ၾကည့္ေထာင္းပါ
- ေက်ာက္က်ည္ေပြ႕ဆိုပါက ၅ခ်က္မွ ၁၀ခ်က္ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးပါ
- သစ္သားက်ည္ေပြ႕ဆိုပါက အခ်က္ ၁၀ခ်က္ ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးမွ အရသာ ၀င္ပါတယ္
- အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ ၾကက္ေျခေထာက္ရိုးႏွင္႔ သံပုရာရည္တို႔ကို ထည္႔ျပီး ခပ္ဖြဖြေလး ၄ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးကာ ေမ်ာက္ငိုသီးႏွင္႔ နံနံပင္ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ေထာင္းေနစဥ္ အရသာ ျမည္းေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရတဲ႔အထိ ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေမ်ာက္ငိုသီး ၾကက္ေျခေထာက္ေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို စားသံုးဖို႔အတြက္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment