Thursday 27 February 2020

ၾကက္သားအမြ အၾကြတ္ေၾကာ္









သားၾကီးလဲ စကၤာပူကို ျပန္ပါမယ္ သမီးငယ္ေလးလဲ ေတာဘက္ေဆးရံု ေျပာင္းရမယ္ဆိုေတာ႔ သူတို႔အတြက္ ၾကက္သားအမြေၾကာ္ေလးေတြ အမဲသား အမြေၾကာ္ေလးေတြ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ေလးေတြ ေၾကာ္ေပးျဖစ္ပါတယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သားအမြေၾကာ္ အခ် ဳိေၾကာ္နည္းကို အရင္ဆံုး မ်ွေဝေပးခ်င္ပါတယ္ ၾကက္သားအမြေၾကာ္က ျပဳပ္ခ်ိန္ ေၾကာ္ခ်ိန္ကို အခ်ိန္အတိအက် ေျပာလို႔မရပါဘူး ဘယျဖစ္လို႔လဲ ဆိုရင္ေတာ႔ မိမိတို႔ အသံုးျပဳတဲ႔ မီးဖိုရဲ ႔မီးအား အနည္းအမ်ားရယ္ အသံုးျပဳမဲ႔ အိုးအထူ အပါးတို႔ေၾကာင္႔ ျပဳပ္ခ်ိန္ေၾကာ္ခ်ိန္ေတြ ကြာျခားတတ္ပါတယ္။

အခုလို ၾကက္သားအမြ အၾကြတ္ေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ေတာ႔ အိုးအသား ထူတာေလးနဲ႔ ေၾကာ္ေပးတာက ပိုေကာင္းပါတယ္ အိုးအသား ထူတဲ႔အတြက္ ၾကက္သားေတြက အလြယ္တစ္ကူ မကြ်မ္းႏိူင္ပါဘူး။

ေနာက္တစ္ခုက အမြအၾကြတ္ေလး ရလာေအာင္ စိတ္ရွည္ရွည္နဲ႔ ေၾကာ္ေပးေစခ်င္ပါတယ္ အစားေကာင္းေလး စားခ်င္ရင္ေတာ႔ စိတ္ရွည္ေပးပါလို႔ တိုက္တြန္းခ်င္ပါေသးတယ္။

ၾကက္သားအမြ ေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ျပီးတဲ႔အခါမွာ ၾကက္ေၾကာ္ဆီ 1 cup စာေလာက္ ျပန္ထြက္လာပါတယ္ ထိုၾကက္ေၾကာ္ဆီကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ နယ္ဖတ္ျပီး စားႏိူင္ပါတယ္ရွင္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ၾကက္ရင္ပံုသား - တစ္ကီလိုခြဲ
  2. ၾကက္သားမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  4. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ဆီ - 3 cups
  6. ေရ - 3 cups (ၾကက္သားျပဳပ္ရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးေပးပါ
  • ေဇာက္နက္ျပီး ေမႊရေခ်ရလြယ္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္သားႏွင္႔ ေရတို႔ကို ထည္႔ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ မီးဖိ္ုေပၚတင္ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ မီးအားျပင္းျပင္းႏွင္႔ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားအိုး ျပဳပ္ထားစဥ္ ၾကက္သားမ်ား အက်က္ညီေစရန္ အထက္ေအာက္ လွန္လွန္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ေနစဥ္ ၾကက္သား ျပဳပ္ရည္မ်ား ေဝမက်ေစရန္ အဖံုးကို ခပ္ဟဟေလး အုပ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သားျပဳပ္ရည္မ်ား မခမ္းခင္ ဆား ၾကက္သားမွဳန္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ ဆီတို႔ကို ထည္႔ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားတံုးမ်ားကို သစ္သားေယာင္းမႏွင္႔ ဖိဖိျပီး ေခ်ေပးပါ
  • ၾကက္သားမ်ား ေက်လာျပီး အသားမ်ွင္ေလးေတြ မြလာတာနဲ႔ အိုးမကပ္ဘဲ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  • ၾကက္သားဖတ္ေလးမ်ား အေတာ္ေလး မြလာတာနဲ႔ မီးကိုအနည္းငယ္ ေလ်ွာ႔ေပးပါ
  • မီးေလ်ွာ႔ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားအမ်ွင္ေလးမ်ား မြျပီးၾကြတ္လာေအာင္ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားေၾကာ္ေလးမ်ား မြလာျပီး ဆီထဲမွ အျမွဳပ္ေလးမ်ား ျပန္ထြက္လာတဲ႔အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားအမ်ွင္ေလးမ်ား မြျပီးၾကြတ္လာတာနဲ႔ ဆီစစ္ဇကာထဲ ခပ္ထည္႔ေပးကာ ဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားတာနဲ႔ ဖန္ပုလင္း သန္႔သန္႔ေလးထဲမွာ ထည္႔ေပးကာ အဖံုးကို လံုေအာင္ ပိတ္ေပးထားပါ
  • စားခ်င္တဲ႔အခါမွာ ဇြန္းသန္႔သန္႔ေလးနဲ႔ ခပ္ေပးျပီး အဖံုးကို ေလလံုေအာင္ ျပန္ပိတ္ေပးထားပါ။

No comments:

Post a Comment