ၾကက္ေျခေထာက္ရိုးေတြ အရိုးထုတ္ထားတာ မ်ားသြားေတာ႔ ႏွစ္ရက္ျခား တစ္ခါေလာက္ ေထာင္းျပီးစားျဖစ္ေနပါတယ္ တစ္ခါေထာင္းရင္ အရသာတစ္မ်ဳိး စားရေလေအာင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားေလးေတြကို လိုတိုးပိုေလ်ွာ႔ လုပ္ေပးကာ ျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းေပးထားပါတယ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတစ္ခါေတာ႔ ေမ်ာက္ငိုသီးနဲ႔ ပဲေတာင္႔ရွည္ေလးေတြ ထပ္တိုးျပီး ေထာင္းျဖစ္လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေျခေထာက္ - ၃၅ ေခ်ာင္း (အရိုးထြင္ျပီးသား)
- ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔ - ၅ေတာင္႔ (အစပ္ၾကိဳပ္ပါက ပိုထဲ႔ေပးပါ)
- ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ တစ္ခဲ
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ- အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ေလးေတာင္႔ခန္႔
- ေမ်ာက္ငိုသီး - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေနေတာ္ ႏွစ္လံုး
- ငါးငံျပာရည္အေနာက္ -ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္အခ်ဳိ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဂဏန္းငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးေသး တစ္လံုး
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း (အခ်ဥ္ၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ )
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္ သံုးေပးပါ
- ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကို ျပဳပ္ျပီး အရိုးထုတ္ထားပါ။
- သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး တ၀က္ ျခမ္းထားပါ။
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ထူထူ လွီးထားပါ
- ေမ်ာက္ငိုသီးကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ပဲေတာင္႔ရွည္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ရေဆးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးေပးထားပါ
- ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔မ်ားကို အညွာေျခြျပီး ေရေဆးထားပါ
- ဂဏန္းငံျပာရည္အေနာက္ ငါးငံျပာရည္အေနာက္ ငါးငံျပာရည္အၾကည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ
ေထာင္းရန္ျပင္ဆင္ပံု
- င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ထန္းလ်ွက္ခဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ။
- အနည္းငယ္ မညက္တညက္ အေနအထား ရသြားတာနဲ႔ ငံျပာရည္ သံုးမ်ဳိးလံုးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ။
- ေထာင္းတဲ႔ေနရာမွာလဲ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း ေထာင္းစရာ မလိုဘဲ ငရုတ္က်ည္ေပြ႔ႏွင္႔ အသာအယာဘဲ ေထာင္းေပးပါ
- ေထာင္းေနစဥ္ အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းအရိုးရွည္ရွည္ႏွင္႔ ေမႊေမႊေပးပါ။
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ အရိုးထြင္ထားေသာ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကို ထည္႔ေပးျပီး အရသာသမေအာင္ ဇြန္းႏွင္႔ ေမႊေပးပါ။
- အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပိုင္းျဖတ္ထားေသာ ပဲေတာင္႔ရွည္ လွီးထားေသာ နံနံပင္ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ သံပုရာရည္ကို ထည္႔ျပီး ဇြန္းႏွင္႔ ခပ္ဖြဖြေလး ၄ခ်က္ေလာက္ ေမႊေပးပါ။
- ေမႊေနစဥ္ အရသာ ျမည္းေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရတဲ႔အထိ ျပင္ေပးကာ ေမ်ာက္ငိုသီးကို ထဲ႔ေပးျပီး အထက္ေအာင္ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္ေျခေထာက္ေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment