Thursday 28 November 2019

အုန္းစိမ္း ေက်ာက္ေက်ာ


ဒီေန႔ေတာ႔႔ အုန္းသီးအႏုေလးတစ္လံုး ဝယ္လာကာ အုန္းစိမ္းရည္ရယ္ အုန္းသီးဇြန္းျခစ္ အသားေလးေတြရယ္ ေရာျပီး အခ်ဳိတည္းဖို႔အတြက္ ေက်ာက္ေက်ောလး လုပ္ပါတယ္။

စားရတာ အုန္းစိမ္းရည္ အနံ႔ေလးရယ္ အုန္းသီးဇြန္းျခစ္ အနံ႔ေလးရယ္ ေရာေနျပီး  အနံ႔သင္းသင္းေလးနဲ႔ စားလို႔လဲ အရမ္းေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး လုပ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


  1. ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔  -12 g  
  2. သႀကား - 50 g 
  3. အုန္းစိမ္းရည္ - 310 ml 
  4. ေရ - 350 ml
  5. ဇြန္းျခစ္အုန္းသီးဖတ္ - မိမိၾကိဳက္သေလာက္ ထဲ႔ေပးပါ
  6. ေက်ာက္ေက်ာက်ဳိျပီးထည္႔ရန္ အပူခံမည္႔ဗူး (သို႔) ဗန္း - တစ္ခု (သို႔) ပံုစံခြက္ေလးမ်ား
  7. ေဇာက္နက္ေသာ အေနေတာ္အိုး - တစ္လံုး
ၿပင္ဆင္ပံု
  1. အုန္းသီးကိုခြဲေပးကာ အုန္းရည္ကို အရင္ဆံုးယူထားပါ
  2. အုန္းသီးအထဲမွ အုန္းသီးဖတ္ အသားအႏုေလးေတြကို ဇြန္းႏွင္႔ ျခစ္ေပးပါ
  3. ေက်ာက္ေက်ာက်ဳိမည္႔ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္႔ အုန္းရည္ အုန္းသီးဖတ္ ေရႏွင္႔ သၾကားတို႔ကို ျပင္ထားပါ
  4. ေက်ာက္ေက်ာက်ဳိျပီးထဲ႔မည္႔ ဗန္း (သို႔) ဗူး (သို႔ ) ပံုစံခြက္ေလးမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  5. ေဇာက္နက္ေသာ အေနေတာ္ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရ အုန္းရည္ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္႔ သၾကားတို႔ကို အရည္ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေရာေမႊထားေပးပါ
  6. ျပီးတာနဲ႔ မီးဖိုေပၚတင္ျပီး အပူေပးပါ
  7. ေက်ာက္ေက်ာရည္မ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာပါက မီးကို အလယ္ေလာက္အထိ ေလ်ွာ႔ေပးျပီး က်ဳိေပးပါ
  8. က်ဳိေနေသာ ေက်ာက္ေက်ာရည္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ပ်စ္လာတဲ႔အထိ ေမႊေပးပါ
  9. ေမႊေနစဥ္မွာ ေက်ာက္ေက်ာအရည္မ်ား ပ်စ္လာပါက  ေက်ာက္ေက်ာရည္ကို ဇြန္းႏွင္႔ခပ္ကာ ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ ေက်ာက္ေက်ာရည္ အစက္ေလးကို ခ်ေပးပါ
  10. အစက္ခ်ထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာရည္ကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ေနရင္ လက္ကေလးနဲ႔ တြန္းၾကည္႔ပါ
  11. ပန္းကန္ျပားထဲမွ ေက်ာက္ေက်ာရည္ ခဲသြားပါက အုန္းသီးဖတ္မ်ားကို ထဲ႔ေမႊေပးပါ
  12. ျပီးတာနဲ႔ အဆင္သင္႔ ျပင္ထားေသာ ပံုစံခြက္ေလးမ်ားထဲသို႔ ေက်ာက္ေက်ာရည္ကို ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
  13. ျပီးတာနဲ႔ ခဲသြားတဲ႔အထိ အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း အေအးခံေပးပါ
  14. ေက်ာက္ေက်ာရည္မ်ား ခဲသြားမွ ပံုစံခြက္ထဲမွ ေက်ာက္ေက်ာတံုးေလးမ်ားကို ဓါးဦးခြ်န္ေလးႏွင္႔ ေကာ္ေပးကာ အျပင္ကို ထုတ္ေပးပါ
  15. ျပီးတာနဲ႔ အခ်ဳိပြဲအျဖစ္ အုန္းစိမ္းေက်ာက္ေက်ာ ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးဖို႔ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။။ အခ်ဳိအရသာ ပိုၾကိဳက္ပါက သၾကားကို ပိုထဲ႔ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment