ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္သား - 200 g
- ပဲျပား - တစ္တံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
- ဘေရာ႔ကိုလီ - အေနေတာ္ ၃ခက္
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၁၅ေတာင္႔
- ေရႊပဲသီး - ဆယ္ေတာင္႔
- တရုတ္နံနံ - အခက္ၾကီးၾကီး သံုးခက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ အေနာက္- ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲစာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (အထက္ပါ ပါဝင္ပစၥည္း အားလုံးကိ
ုေရာၿပီး အရသာ အရည္အျဖစ္ စပ္ထားပါ)
- ၾကက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ႏုတ္ႏုတ္စင္း ထားေပးပါ
- ပဲျပားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေလးစိတ္ခြဲၿပီ
း အလႊာေတြရေအာင္ ခြာထုတ္ထားပါ - ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ေသးေသး လွီးထားပါ
- ဘေရာ႔ကိုလီကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အခက္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ေဂၚဖီကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ပဲသီးကို အေတာင္႔လိုက္ ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ေရႊပဲသီးကို အေၾကာသင္ျပီး ေရေဆးထားပါ
- တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာရံုေလး ထ
ည့္ေၾကာ္ေပးပါ - ျပီးတာနဲ႔ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ႔ ၾကက္သားကို အရင္ဆံုး ထည္႔ေ ၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားက်က္သြားပါက တရုတ္နံနံႏွင္႔ ေရႊပဲသီးမွလြဲျပီး က်န္ေနေသာ အသီးအရြက္မ်ားႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက ပဲျပားႏွင္႔ အရသာ စပ္ထားေသာ အခ်ဳိရည္ကို ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အသီးအရြက္ေၾကာ္ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ အရမ္းႏြမ္းျပီး အသီးအရြက္မ်ား အေရာင္ေျပာင္းတဲ႔အထိ ေၾကာ္စရာမလိုတဲ႔အတြက္ ခနဘဲေၾကာ္ေပးပါ
- အသီးအရြက္ေၾကာ္မ်ား အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ ေရႊပဲသီးႏွင္႔ တရုတ္နံနံထဲ႔ေပးျပီး အရသာျမည္းျပီကား လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထဲ႔ေပးပါ
- ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ ၾကက္သားစင္းေကာ ပဲျပားအစိမ္းေၾကာ္ကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment