ဒီေန႔ေတာ႔ ဗီယက္နမ္ေစ်းကေန ငါးပုဏၰား ေလးေတြ ဝယ္လာျဖစ္တာနဲ႔ စားျမိန္ဟင္းေလး တစ္မယ္ျဖစ္တဲ႔ ငါးဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ငါးအသားက ႏူးညံ႔လြန္းတဲ႔အတြက္ ဟင္းခ်က္တဲ႔အခါ ငါးကိုဆီသတ္စဥ္ကစျပီး အရမ္းေမႊမေပးဘဲ အိုးမကပ္ေအာင္ အိုးကိုဘဲ လွဳပ္လွဳပ္ေပးျပီး တည္ေပးပါ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ငါးဟင္းခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးပုဏၰား - 500 g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- မန္က်ီးသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငါးကို အေၾကးခြံ ထိုးေပးျပီး မလိုတဲ႔ ေရယက္မ်ား ဖယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ငါးရဲ ႔ပါးဟက္ထဲမွ ငါးပါးဟက္မ်ားကို ဖယ္ေပးပါ
- ငါးရဲ ႔ဗိုက္ထဲမွ အစာအိတ္ႏွင္႔ အူမ်ားကို စင္သြားေအာင္ ဖယ္ေပးပါ
- အားလံုးသန္႔စင္ျပီးတာနဲ႔ ေရႏွင္႔စင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔တို႔႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
- မန္က်ည္းသီးမွည္႔ကို ေရတစ္ထပ္ေဆးျပီး ေရစိမ္ထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားေပးထားပါ
ငါးအရသာနယ္ရန္
- သန္႕စင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားေသာငါးကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထဲ့ေပးပါ
- ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာႏွင့္ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းတို႕ထဲ့ေပးပါ
- နႏြင္းမွဳန္႕လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံုႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ကို ထဲ့ေပးပါ
- အားလံုးထဲ့ျပီးပါက အရသာ ၀င္ေစရန္ ငါးကိုခပ္ဖြဖြ ဆုတ္ျပီးနယ္ေပးပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ အရင္ဆံုးဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ နႏြင္းမွဳန္႕လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံုတို႔ ထဲ႔ျပီး ဆီပူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ၂မိနစ္ေလာက္ ေမႊးလာတဲ့ထိထဲ့ေမႊပါ
- ဆီသတ္နံ ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားတဲ့ ငါးကိုထဲ့ျပီး ငါးအသား မာလာတဲ့ထိ အိုးကိုလွဳပ္ေပးပါ
- ငါးအသား မာတာနဲ႕ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းထဲ႔ေပးကာ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ေရအနည္းငယ္ ခမ္းေအာင္ တည္ေပးျပီး မန္က်ီးသီးမွည့္အႏွစ္ တို႕ကိုထဲ့ျပီး ဆီျပန္တဲ့အထိ တည္ေပးပါ
- ဆီမျပန္ခင္ အရသာျမည္းေပးကာ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးပါ
- ဆီျပန္လာပါက နံနံပင္အုပ္ျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- နံနံပင္နံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာေကာင္းတဲ့ ငါးပုဏၰား ဆီျပန္ဟင္းေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment