ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ ၾကက္ေျခေထာက္ေထာင္းနည္းေလး ေထာင္းျဖစ္တာနဲ႔ စိတ္ဝင္စားျပီး ေထာင္းစားခ်င္တဲ႔ သူေတြအတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္ ၾကက္ေျခေထာက္ အရိုးထုတ္နည္း ေမးထားတဲ႔ သူေတြအတြက္လဲ ေနာက္တစ္ခါ တင္ေပးပါ႔မယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေျခေထာက္ - ၂၅ေခ်ာင္း (အရိုးထြင္ျပီးသား)
- ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔ - ၅ေတာင္႔ (အစပ္ၾကိဳပ္ပါက ပိုထဲ႔ေပးပါ)
- ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ တစ္ခဲ
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ- အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ငါးငံျပာရည္အေနာက္ -ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္အခ်ဳိ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဂဏန္းငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးေသး တစ္လံုး
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း (အခ်ဥ္ၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ )
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကို ျပဳပ္ျပီး အရိုးထုတ္ထားပါ။
- သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး တ၀က္ ျခမ္းထားပါ။
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံဃြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးေပးထားပါ
- ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔မ်ားကို အညွာေျခြျပီး ေရေဆးထားပါ
- ဂဏန္းငံျပာရည္အေနာက္ ငါးငံျပာရည္အေနာက္ ငါးငံျပာရည္အၾကည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ
ေထာင္းရန္ျပင္ဆင္ပံု
- င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ထန္းလ်ွက္ခဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ။
- အနည္းငယ္ မညက္တညက္ အေနအထား ရသြားတာနဲ႔ ငံျပာရည္ သံုးမ်ဳိးလံုးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ။
- ေထာင္းတဲ႔ေနရာမွာလဲ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း ေထာင္းစရာ မလိုဘဲ ငရုတ္က်ည္ေပြ႔ႏွင္႔ အသာအယာဘဲ ေထာင္းေပးပါ
- ေထာင္းေနစဥ္ အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းအရိုးရွည္ရွည္ႏွင္႔ ေမႊေမႊေပးပါ။
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ အရိုးထြင္ထားေသာ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကို ထည္႔ေပးျပီး အရသာသမေအာင္ ဇြန္းႏွင္႔ ေမႊေပးပါ။
- အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ လွီးထားေသာ နံနံပင္ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ သံပုရာရည္ကို ထည္႔ျပီး ဇြန္းႏွင္႔ ခပ္ဖြဖြေလး ၄ခ်က္ေလာက္ ေမႊေပးပါ။
- ေမႊေနစဥ္ အရသာ ျမည္းေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရတဲ႔အထိ ျပင္ေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္ေျခေထာက္ေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment