ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္ရင္ပံုသားကို စားလို႔ေကာင္းျပီး ဝါးရတာ တစ္ထုတ္ထုတ္နဲ႔ မာက်စ္က်စ္ေလး ျဖစ္ေစမဲ႔ ၾကက္သားလံုးေလးေတြ လုပ္ျဖစ္ပါတယ္။ မာမာကေတာ႔ ၾကက္သားလံုးေလးေတြကို ဟင္းခ်ဳိခ်က္ရင္ဘဲ ျဖစ္ျဖစ္ အသီးအရြက္ေလးေတြနဲ႔ ေရာျပီးခ်က္ရင္ဘဲ ျဖစ္ျဖစ္ ဟင္းခ်က္ဖို႔ လိုခ်င္တဲ႔အခါ အဆင္သင္႔ ရေလေအာင္ သိမ္းထားဖို႔အတြက္ မာမာ ျပင္ဆင္ျပီး လုပ္ျဖစ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 500 g
- ဆိုဒါမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေျပာင္းဖူးမွဳန႔္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သားမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ေရခဲေရ - 150 ml
- ေရခဲတံုး - 3 cups
- ေရ - 3 cups (ေရခဲႏွင္႔ ေရာရန္အတြက္)
- ပလပ္စတစ္အိတ္ - တစ္အိတ္
- အသားၾကိတ္စက္
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ေရစစ္သြားတာနဲ႔ အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးေပးထားပါ
- ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- အသား ၾကိတ္တဲ႔အထဲ ထည္႔ရန္အတြက္ ေရခဲေရကို ပန္းကန္လံုးထဲမွာထည္႔ျပီး ျပင္ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကိတ္စက္ထဲမွာ ၾကက္သား ဆား ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ အရသာမွဳန္႔ ေျပာင္းဖူးမွဳန္႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ဆိုဒါတို႔ထည္႔ျပီး အသားကို ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ
- အသားၾကိတ္ေနရင္း ေရခဲေရကို နည္းနည္းခ်င္းထည္႔ျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ ၾကိတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကိတ္ထားေသာ ၾကိတ္သားမ်ားကို ဗူးထဲထည္႔ျပီး ေရခဲေသတာ ခဲတဲ႔အကန္႔ထဲမွာ ႏွစ္နာရီေလာက္ ထည္႔ေပးျပီး ႏွပ္ထားေပးပါ
- အသားႏွပ္ထားခ်ိန္ ႏွစ္နာရီ ျပည္႔တာနဲ႔ အျပင္ထုတ္ျပီး ၾကိတ္္စက္ထဲ ျပန္ထည္႔ကာ ငါးမိနစ္ေလာက္ ထပ္ၾကိတ္ေပးပါ
- ၾကက္သားၾကိတ္ျပီးတာနဲ႔ ပလပ္စတစ္အိတ္ထဲကို ေျပာင္းထဲ႔ေပးပါ
- အိတ္ကို ထိပ္ဖက္မွ ပိတ္ေပးျပီး အိတ္ရဲ႔ေထာင္႔စြန္းကို အနည္းငယ္ ေဖာက္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေရခဲတံုးႏွင္႔ေရတို႔ကို ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ထည္႔ထားေပးပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ေရတစ္ဝက္ေလာက္ထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ မီးကိုအနည္းငယ္ ေလ်ွာ႔ခ်ေပးပါ
- မီးေလ်ွာ႔ေပးျပီးတာနဲ႔ ၾကက္ၾကိတ္သားကို အိတ္ရဲ႔ေထာင္႔စြန္းမွ တစ္လံုးခ်င္း ညွစ္ခ်ျပီး ထည္႔ေပးပါ
- ၾကက္သားလံုးမ်ား က်က္လာျပီး ေရေပၚေပၚလာတာနဲ႔ ၅မိနစ္ခန္႔ ထားျပီးမွ ဆယ္ေပးပါ
- ဆယ္ျပီးတာနဲ႔ အဆင္သင္႔ ျပင္ထားေသာ ေရခဲေရ ဇလံုထဲကို ထည္႔ေပးျပီး နာရီဝက္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
- အထက္ပါ နည္းအတိုင္း ၾကက္ၾကိတ္သားကို ကုန္တဲ႔အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
- ေရခဲေရ စိမ္ထားခ်ိန္ ျပည္႔တာနဲ႔ဆယ္ျပီး ေရစစ္ေပးပါ
- ေရစစ္သြားတာနဲ႔ ေလလံုဗူးထဲထည္႔ျပီး ေရခဲေသတာ ခဲတဲ႔အကန္႔ထဲမွာ ထည္႔ထားျပီး မိမိလိုသလို ထုတ္ယူျပီး ခ်က္ျပဳပ္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment