Friday, 1 November 2019

ဆြႊမ္းေမႊး အုန္းရည္ေက်ာက္ေက်ာ










ဒီေန႔ေတာ႔ ေဖာက္လက္စ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္႔ အထုတ္ေလး တစ္ဝက္ပိုေနတာနဲ႔ အုန္းရည္ဗူးေလး တစ္ဗူး ရယ္ ဆြမ္းေမႊးရည္ေလးနဲ႔ေရာျပီး အခ်ဳိတည္းဖို႔ ေက်ာက္ေက်ောလး လုပ္ပါတယ္။

ေက်ာက္ေက်ာကို အေရာင္ေျပးေလး လိုခ်င္တာနဲ႔ အုန္းရည္နဲ႔ က်ဳိထားတဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာကို အရမ္းမခဲေသးခင္ ဆြမ္းေမႊးရည္နဲ႔ က်ဳိထားတဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာရည္ကို ခပ္ေျဖးေျဖးေလးေလး ေလာင္းထဲ႔လိုက္ျပီး လုပ္ထားတဲ႔အတြက္ ေရာင္ေျပးေလးနဲ႔ ၾကည္လင္ျပီး အရမ္းလဲ လွပါတယ္။

စားရတာ ဆြမ္းေမႊးအနံ႔ေလးရယ္ အုန္းရည္အနံ႔ေလးရယ္ ေရာေနျပီး  စိမ္႔စိမ္႔ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး လုပ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


  1. ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔  -12 g  ( တစ္ေရာင္စီကို တစ္ဝက္စီ ခြဲသံုးပါ)
  2. သႀကား - 50 g (တစ္ေရာင္စီကို တစ္ဝက္စီ ခြဲသံုးပါ)
  3. အုန္းရည္ဗူး - 310 ml 
  4. ဆြမ္းေမႊးရည္ - 350 ml (ေက်ာက္ေက်ာက်ဳိရန္)
  5. ေက်ာက္ေက်ာက်ဳိျပီးထည္႔ရန္ အပူခံမည္႔ဗူး (သို႔) ဗန္း - တစ္ခု
  6. ေဇာက္နက္ေသာ အေနေတာ္အိုး - တစ္လံုး
ၿပင္ဆင္ပံု
  1. ဆြမ္းေမႊးရြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ေလးေတြ ပိုင္းျဖတ္ေပးပါ
  2. ျပီးတာနဲ႔ ဗလင္ဒါထဲမွာ ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ဆြမ္းေမႊးရြက္တို႔ အတူထဲ႔ျပီး ညက္သြားေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ
  3. အရြက္မ်ား ညက္သြားတာနဲ႔  အဝတ္ပါးစေလးခံကာ အရည္မ်ား စစ္ေပးပါ
  4. အရည္စစ္ျပီးသား ဆြမ္းေမႊးရြက္ အဖတ္မ်ားကို လႊင္႔ျပစ္လိုက္ပါ
  5. ဇလံု တစ္လံုးထဲမွာ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္႔ 6 g ၊ အုန္းရည္ႏွင္႔  သၾကား 25 g တို႔ကို အရည္ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေရာေမႊထားေပးပါ
  6. ဆြမ္းေမႊးရည္ႏွင္႔ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္႔ 25 g တို႔ကိုထဲ႔ျပီး ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္႔မ်ား ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေရာေမႊထားေပးပါ
  7. က်ဳိျပီးသား ေက်ာက္ေက်ာရည္ထည္႔ရန္ ပလပ္စတစ္ဗူး (သို႔မဟုတ္) ဗန္းကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  8. ေဇာက္နက္ေသာ အေနေတာ္ အိုးထဲတြင္ အရင္ဆံုး အုန္းရည္ ေက်ာက္ေက်ာ ေဖ်ာ္ရည္ကိုထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ က်ဳိေပးပါ
  9. ေက်ာက္ေက်ာရည္မ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာပါက မီးကို အလယ္ေလာက္အထိ ေလ်ွာ႔ေပးျပီး က်ဳိေပးပါ
  10. က်ဳိေနေသာ ေက်ာက္ေက်ာရည္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ပ်စ္လာတဲ႔အထိ ေမႊေပးပါ
  11. ေမႊေနစဥ္မွာ ေက်ာက္ေက်ာအရည္မ်ား ပ်စ္လာပါက  ေက်ာက္ေက်ာရည္ကို ဇြန္းႏွင္႔ခပ္ကာ ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ ေက်ာက္ေက်ာရည္ အစက္ေလးကို ခ်ေပးပါ
  12. အစက္ခ်ထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာရည္ကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ေနရင္ လက္ကေလးနဲ႔ တြန္းၾကည္႔ပါ
  13. ပန္းကန္ျပားထဲမွ ေက်ာက္ေက်ာရည္ ခဲသြားပါက အဆင္သင္႔ ျပင္ထားေသာ ဗူးထဲသို႔ ေက်ာက္ေက်ာရည္ကို ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
  14. တစ္ဆက္ထဲမွာဘဲ ေနာက္ထပ္အိုးအေနေတာ္ တစ္လံုးထဲမွာ ဆြမ္းေမႊးေက်ာက္ေက်ာ ေဖ်ာ္ရည္ကိုထဲ႔ျပီး က်ဳိေပးပါ
  15. ေက်ာက္ေက်ာရည္မ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာပါက မီးကို အလယ္ေလာက္အထိ ေလ်ွာ႔ေပးျပီး က်ဳိေပးပါ
  16. က်ဳိေနေသာ ေက်ာက္ေက်ာရည္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ပ်စ္လာတဲ႔အထိ ေမႊေပးပါ
  17. ေမႊေနစဥ္မွာ ေက်ာက္ေက်ာအရည္မ်ား ပ်စ္လာပါက  ေက်ာက္ေက်ာရည္ကို ဇြန္းႏွင္႔ခပ္ကာ ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ ေက်ာက္ေက်ာရည္ အစက္ေလးကို ခ်ေပးပါ
  18. အစက္ခ်ထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာရည္ကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ေနရင္ လက္ကေလးနဲ႔ တြန္းၾကည္႔ပါ
  19. ပန္းကန္ျပားထဲမွ ေက်ာက္ေက်ာရည္ ခဲသြားပါက အရင္ဆံုး က်ဳိျပီးထဲ႔ထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာရည္ဗူးထဲကို ေရာျပီးလာင္းထဲ႔ေပးပါ
  20. ျပီးတာနဲ႔ ခဲသြားတဲ႔အထိ အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း အေအးခံေပးပါ
  21. ေက်ာက္ေက်ာရည္မ်ား ခဲသြားမွ ေရခဲေသတာထဲမွာ ထဲ႔ထားျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးပါ
  22. မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးျပီးတာနဲ႔ အခ်ဳိပြဲအျဖစ္ အျဖဴအစိမ္း အေရာင္ေႏွာေနတဲ႔ အုန္းရည္ဆႊမ္းေမႊး ေက်ာက္ေက်ာ ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးဖို႔ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။။ အခ်ဳိအရသာ ပိုၾကိဳက္ရင္ သၾကားကို ပိုထဲ႔ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment