ဒီေန႕ေတာ့ ဗီယက္နမ္ေစ်းကေန ငါးဗ်က္ေလးေတြ ဝယ္လာေတာ႔ ငါးဗ်က္ဟင္း ခ်က္နည္းေလး ေရးျဖစ္ျပန္ပါျပီ ဒီငါးေလးက အခ်ဳိေလးတဲ့အတြက္ စားလို႕အင္မတန္မွ ေကာင္းပါတယ္ အရိုးေလးေတြကအစ ဝါးစားလို႔ ရတာမို႔ ႏွစ္ေကာင္ သံုးေကာင္ေလာက္ စားရရင္ကိုဘဲ တင္းတိမ္ေစပါတယ္။
ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ အရမ္းေပါျပီး မာမာေနတဲ့ နိုင္ငံမွာေတာ့ ၁၇ေကာင္ေလာက္ပါတဲ့ အထုတ္တထုတ္ကို $10.50 ေလာက္ေပးရပါတယ္ ေစ်းၾကီးမွန္း သိေပမဲ႔လဲ ေရခ်ဳိငါးေလးျဖစ္လို႔ စားခ်င္တာနဲ႔ မ်က္ေစ႔မွိတ္ျပီး ဝယ္လိုက္ပါတယ္။
ဒီငါးက ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးခ်က္မွ စားေကာင္းသလို ဆီသတ္နာမွလဲ စားလို႔ ပိုေကာင္းပါတယ္ ဆီမသတ္ဘဲ ခ်က္ရင္ေတာ႔ ငါးအသားက ဖံုပြပြၾကီးနဲ႔ စားလို႔မေကာင္းပါဘူး။
မရမ္းသီးေျခာက္ကို ေရစိမ္ျပီး အရည္ယူကာ ခ်က္ရင္ ပိုျပီးစားလို႔ေကာင္းပါတယ္အခုေတာ႔ မာမာ႔ဆီမွာ မရမ္းေျခာက္ မ႐ွိတဲ႔အတြက္ မန္က်ည္းသီးမွည္႔ကို ေရစိမ္ျပီး ခ်က္ထားပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါး - ၁၂ေကာင္ခန္႔
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ႏွစ္မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႔
- ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- မန္က်ည္းသီးမွည္႔ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္ တစ္လံုးစာ (ဟင္းခ်က္ရန္)
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ ထည္႔ေပးပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္း - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ ထည္႔ေပးပါ
- မန္က်ည္းသီးမွည္႔ - အနည္းငယ္ (ငါးေဆးရန္)
- ဗီနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (ငါးေဆးရန္)
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (ငါးေဆးရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ငါးကိုထည့္ျပီး မန္က်ည္းသီးမွည္႔ႏွင္႔ ဆား ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းတို႔ထည္႔ကာ ခပ္နာနာ နယ္ေပးပါ
- ငါးမွာကပ္ေနေသာ အခြ်ဲမ်ား ကုန္သေလာက္ရွိေအာင္ နယ္ေပးပါ
- နယ္ျပီးတာနဲ႔ အခြ်ဲမ်ား ေျပာင္သြားေအာင္ ေရႏွင္႔ ႏွစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
- ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ ငါးကိုအရင္ဆံုး မလိုေသာ ေရယက္မ်ား ေဘးေတာင္မ်ားႏွင္႔ အျမွီးဖ်ားပိုင္းတို႔ကို ခုတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပံုပါအတိုင္း ေခါင္းကိုဖယ္ေပးကာ ဗိုက္ခြဲျပီး မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးပါ
- အားလံုးျပီးတာနဲ႔ ငါးရဲ ႔လက္က်န္အခြ်ဲမ်ား ကုန္သြားေအာင္ ဗနီကာနဲ႕ နယ္ေပးကာ ေရေလးထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
- အားလံုးျပီးပါက ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာတို႕နဲ႕ နယ္ကာ နာရီဝက္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
- မန္က်ည္းသီးမွည္႔ကို ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ေဆးျပီး ေရေႏြးႏွင္႔ စိမ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကို အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္မ်ားႏွင္႔င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕တို႔ အတူထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာပါက ငါးကိုထည္႔ျပီး ငါးအသား မာလာတဲ့ထိ မေမႊဘဲ အိုးကိုလွဳပ္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ငါးအသား မာလာပါက မန္က်ည္းသီးမွည္႔ အရည္ကို ငါးထဲျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ေပးပါ
- ေရဆူျပီး ဆီက်န္ေရက်န္ အခ်ိန္မွာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ နံနံပင္ အုပ္ေပးပါ
- ငါးဟင္း အရသာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ရလာတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ သံုးေဆာင္နိုင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment