ဒီေန႔ေတာ႔ အစပ္ၾကိဳက္တဲ႔ သူေတြအတြက္ ထမင္းစားလို႔ မိန္ေစမဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ပုဇြန္ကို ခပ္စပ္စပ္ေလး ခ်က္ထားတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - 300 g
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ (အရသာနယ္ရန္ႏွင္႔ ဟင္းခ်က္ရန္ ခြဲသံုးပါ)
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းခန္႕
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ကို ေ႐ေဆးျပီး အခြံခြာ အျမွီးႏွင့္ေခါင္းျဖဳတ္ကာ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ဖယ္ေပးပါ
- သန္႕စင္ျပီးေသာ ပုဇြန္ကို ေရငံပုဇြန္ျဖစ္ပါက ေရ၃ထပ္ေလာက္ ေဆးပးျပီး ထက္ျခမ္းခြဲေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင္႔ ဆားအနည္းငယ္ထဲ႔ကာ နယ္ထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အေတာင့္လိုက္ ေရေဆးျပီး မထူမပါး လွီးေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
- အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဒယ္အိုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ႏြမ္း႐ံုေလး ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ကို အေရာင္ေျပာင္းသြားတဲ့အထိ ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ပုဇြန္အေရာင္ေျပာင္းတာနဲ႕ အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ ငံျပာရည္ကို ထည့္ေၾကာ္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက အရသာျမည္း လိုသလို ျပင္ေပးကာ ေရအေနေတာ္ေလာက္ ရျပီဆို မီးပိတ္ေပးျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ ႐ွဴး႐ွဴး႐ွဲ႐ွဲ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment