မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္ရန္အတြက္ ဒုတိယ အဆင္႔အေနနဲ႔ ဆီသတ္ဖို႔ ငရုတ္သီးေထာင္းဖို႔ ျပင္ရပါမယ္ ဆီသတ္ဖို႔ ငရုတ္သီး ေထာင္းရာမွာလဲ ငရုတ္ဆံုနဲ႔ ေထာင္းရင္လဲ ရသလို အခ်ိန္ျမန္ျမန္ ျပီးခ်င္ရင္ေတာ႔ ဗလင္ဒါထဲ ထဲ႔ၾကိတ္ရင္လဲ ရပါတယ္ မာမာကေတာ႔ ဗလင္ဒါနဲ႔ဘဲ ထဲ႔ၾကိတ္ေပးထားပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (ငရုတ္သီးေထာင္းရန္အတြက္)
- ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ခ်င္း - 100 g
- ၾကက္သြန္နီ - 400 g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - 150 g
- စပါးလင္ အပင္ၾကၤီးၾကီး - ၁၅ပင္
ငရုတ္သီးေထာင္းဖို႕ျပင္ဆင္ရန္
- စပါးလင္ ၁၅ပင္ခန္႕ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လီွးေပးကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
- ခ်င္း၅က်ပ္သားကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လီွးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ 200 g ကို အခြံျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ (ဆီသတ္ဖို႔ သတ္သတ္ဖယ္ထားပါ)
- ၾကက္သြန္နီ 200 g ကိုအခြံခြာထားျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ထူထူ လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
- အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႔ ဘလင္ဒါထဲထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ႀကိတ္ တခါနားကာ ၁၀ခါေလာက္ ႀကိတ္ေပးပါ
- ဘလင္ဒါ မ႐ွိပါက င႐ုတ္ဆံုထဲထဲ႔ျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ။
No comments:
Post a Comment