ဒီေန႔ေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္တဲ႔အခါမွာ အရမ္းကို အသံုးဝင္တဲ႔ ငါးျပဳပ္ရည္နဲ႔ ငါးအရိုး အရည္ငင္ ထားတာေလးေတြကို ျပင္ဆင္ျပီး သိမ္းတဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ငါးျပဳပ္အရည္ငင္ရန္
- ငါးျပဳပ္ရည္ထဲမွ စပါးလင္ႏွင့္ငါးအရိုးမ်ားကို ဗလင္ဒါထဲထဲ႔ျပီး ညက္ေနေအာင္ ေရာျပီၾကိတ္ေပးပါ
- ဗလင္ဒါ မရွိပါက ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ထဲ႔ေထာင္းေပးပါ
- အားလံုးညက္ေအာင္ ၾကိတ္ျပီးပါက ငါးျပဳပ္ရည္ လက္က်န္ႏွင့္ ေရအနည္းငယ္ေရာကာ ေထာင္းတာတာေတြကိုထည့္ျပီး အရည္ငင္ေပးပါ
- အရည္ငင္တဲ႔အခါမွာ အရိုးေသးေသးေလးေတြ မပါရေအာင္ ဇကာခံ စိတ္စိတ္ေလး ခံေပးကာ အရည္စစ္ေပးပါ
- အရည္ငင္ျပီးတာနဲ႔ အရည္စစ္ျပီးသား စပါးလင္ဖတ္မ်ားႏွင္႔ ငါးအရိုးမ်ားကို လႊင့္ျပစ္လိုက္ပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရည္စစ္ျပီးသား ငါးျပဳပ္ရည္မ်ားကို ေနာက္တစ္ခါ ဇကာစိတ္စိတ္ေလးႏွင္႔ အိုးတစ္လံုးခံကာ အရည္စစ္ေပးပါ
- အရည္စစ္ျပီးေသာ အရည္မ်ားကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ က်ဳိေပးျပီး အေအးခံထားေပးပါ
- က်ဳိထားေသာ ငါးျပဳပ္ရည္မ်ား ေအးသြားပါက ေလလံုေသာ ဗူးလးမ်ားႏွင္႔ ထည္႔ျပီး ေရခဲေသတာ ခဲတဲ႔အကန္႔ထဲမွာထဲ႔ျပီး သိမ္းထားပါ
- မုန္႔ဟင္းရည္ ခ်က္မည္ဆိုပါက မခ်က္ခင္ ႏွစ္နာရီေလာက္ က်ဳိထုတ္ထားျပီး အရည္ေဖ်ာ္ျပီးမွ မိမိလိုသေလာက္ ထုတ္ယူကာ ခ်က္ယူႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment