Tuesday, 29 October 2019

ငါးဆီသတ္နည္း (မုန္႔ဟင္းခါး ဟင္းရည္ခ်က္ရန္)










ဒီေန႔ေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါး ဟင္းရည္ခ်က္ဖို ႔ငါးဆီသတ္ျပီး သိမ္းျဖစ္တဲ႔ အထဲက ေနာက္ဆံုးအပိုင္းေလးအတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ဆီသတ္ကာ သိမ္းထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ာ (ဆီသတ္ဖို႕ျပင္ဆင္ရန္)

  1. ျပဳပ္ျပီးအရိုးထြင္ထားေသာ ငါးအသားမ်ား 
  2. ၾကကသြန္နီ - 200 g 
  3. ၾကိတ္ထားေသာ ငရုတ္သီးမ်ား
  4. ဆီ - ႏွစ္ဆယ္သား
  5. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
  7. ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. အခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ျပဳပ္ျပီးအရိုးထြင္ထားေသာ ငါးမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  2. ၾကိတ္ထားေသာ ငရုတ္သီး အစာမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္နီ 200 gကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  4. ဆီ နႏြင္းမွဳန္႔ ဆား ငံျပာရည္ႏွင္႔ အခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ

ငါးဆီသတ္နည္း

  1. ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွစ္ဆယ္သား နႏြင္းမွဳန္႕လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းတို႔ကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  2. ဆီပူလာတာနဲ႔ ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  3. ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းလာတာနဲ႔ ႀကိတ္ထားေသာ င႐ုတ္သီး အစာမ်ားကို ထဲ႔ေပးျပီး ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးပါ
  4. င႐ုတ္သီး ဆီသတ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ႏွင္႔ အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  5. ငရုတ္သီး ဆီသတ္နံ႔  ေမႊးလာတဲ႔အထိ ဆီသတ္ေပးပါ 
  6. ဆီသတ္ခ်ိန္ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ အရိုးထြင္ထားေသာ ငါးအသားမ်ားကို ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  7. အားလံုး သမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႔ ဆား ငါးငံျပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ကို ထဲ႔ေမႊေပးပါ
  8. ငါးအသားမ်ား မြလာတာတဲ႔အထိ စိတ္ရွည္ရွည္နဲ႔ ဆီသတ္ေပးပါ
  9. ငါးအသားမ်ား မြလာျပီး ေျခာက္လာကာ အိုးထဲမွာ ဆီျပန္ထြက္လာပါက မီးပိတ္ေပးပါ
  10. မီးပိတ္ျပီးတာနဲ႔ အိုးကိုမီးဖိုေပၚမွ ဖယ္ထားကာ အေအးခံေပးထားပါ
  11. ငါးဆီသတ္ထားတာ ေအးသြားပါက ေလလံုဗူးေလးမ်ားႏွင္႔ထဲ႔ျပီး အဖံုးလံုေအာင္ ပိတ္ေပးကာ ေရခဲေသတာ ခဲတဲ႔အကန္႔ထဲမွာ သိမ္းထားျပီး ဟင္းရည္ခ်က္ခါနီး ႏွစ္နာရီေလာက္ က်ဳိထုတ္ထားျပီး မိမိလိုသေလာက္ ယူျပီး ဟင္းရည္ခ်က္ဖို႔ ျပင္ေပးႏိူင္ျပီ။

1 comment: