ဒီေန႔ေတာ႔ ငါးခူေလးေတြ ရလာတာနဲ႔ မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္တဲ႔အခါ အဆင္သင္႔ ရေလေေအာင္ ဆီသတ္ထားဖို႔အတြက္ ျပင္ျဖစ္ပါတယ္ ဆီသတ္ျပီးတဲ႔အထိ တစ္ခါထဲ အတြဲလိုက္ တင္ရင္ ပံုေတြမ်ားလြန္းတဲ႔အတြက္ ဆီသတ္ျပီး သိမ္းတဲ႔အထိကို အပိုင္းေလးေတြခြဲျပီး တင္ေပးသြားပါမယ္ရွင္။
တစ္ခါမွ မခ်က္ဖူးေသးတဲ႔ သူေတြလဲ အဆင္ေျပေျပ ခ်က္ႏိူင္ေအာင္ တစ္ဆင္႔ခ်င္းဆီကို ေသေသခ်ခ်ာ ရွင္းျပေပးပါ႔မယ္ အစားေကာင္းေလး စားခ်င္ရင္ေတာ႔ စိတ္ေလးေတာ႔ ရွည္ရပါမယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔ မာမာ႔အေမ ခ်က္တဲ႔နည္းအတိုင္း မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ငါးျပဳပ္ရန္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးခူ - တကီလို
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (ငါးျပဳပ္ထဲထဲ႔ရန္)
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (ငါးေဆးရန္)
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- စပါးလင္ - ၃ပင္
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ေလးဗူး (ငါးျပဳပ္ရန္)
ငါးျပဳပ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးမွာရွိတဲ႔ ဆူးေတာင္ ေခါင္း ငါးရဲ ႔ဆူးေတာင္ေအာက္နား အသားထဲမွာရွိတဲ႔ အညွိလံုးႏွင္႔ ဗိုက္ထဲမွ အစာအိတ္မ်ား ဖယ္ေပးပါ
- ငါးကို မလိုတာေတြ ဖယ္ျပီးတာနဲ႔ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ငါးႏွင္႔ဆားကို ထဲ႔ေပးျပီး ခပ္နာနာ နယ္ေပးပါ
- ငါးမွာကပ္ေနတဲ႔ အက်ိအခြ်ဲမ်ား ကုန္သြားတဲ႔အထိ စိတ္ရွည္ရွည္နဲ႔ နယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ငါးမွာကပ္ေနတဲ႔ အက်ိအခြ်ဲမ်ား ကုန္သြားေအာင္ ေရႏိူင္ႏိူင္ ေဆးေပးပါ
- စပါးလင္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း ထုေပးကာ ထံုးေပးထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ငါးခူ ဆား နႏြင္းမွဳန္႔ စပါးလင္ ငါးငံျပာရည္ႏွင္႔ ေရကို ငါးျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- ငါးမ်ားႏူးလာပါက မီးပိတ္ျပီး အေအးခံေပးပါ
- ငါးကို အေအးခံထားကာ ေအးလာပါက ငါးကို အရိုးအသား သတ္သတ္စီ ထြင္ထားေပးပါ
- ငါးခူရဲ ႔ အရည္ခြံမ်ားကို မသံုးခ်င္ပါက လႊင္႔ပလိုက္ပါ
- မာမာကေတာ႔ ငါးခူအရည္ခြံေလးေတြက မုန္႔ဟင္းရည္ကို ေမႊးေစတဲ႔အတြက္ ယူထားပါတယ္
- ငါးျပဳပ္ရည္ႏွင္႔ စပါးလင္ကို ျပန္သံုးရန္အတြက္ ဖယ္ထားပါ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ငါးျပဳပ္အသား ထြင္ထားျပီးပါက ဆီသတ္ရန္ႏွင္႔ ငါးအရိုးျပဳပ္ရန္တို႔ကို ဆက္ျပီးျပင္ဆင္ဖို႔ ေနာက္တစ္ပိုင္းကို ၾကည္႔ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment