ဒီေန႔ေတာ႔ ငွက္ေပ်ာသီး အုန္းနူိ႔ ေကာက္ညွင္းထုပ္ေလးေတြ ထုတ္စားျဖစ္ပါတယ္ အုန္းႏို႔အနံ ႔ေလး သင္းေနျပီး ေစးထမ္းထမ္း ခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔ေလးနဲ႔ အရမ္းကို စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ ထုတ္တဲ႔အတြက္ ငွက္ေပ်ာရြက္ကိုေတာ႔ ေသေသခ်ာခ်ာ ေဆးေစခ်င္ပါတယ္ ငွက္ေပ်ာရြက္မွာ ကပ္ေနတတ္တဲ႔ ဖံုေတြ ငွက္ေခ်းေတြ ကပ္ေနတတ္ပါတယ္ ေနာက္တစ္ခုက ဖဲထားတဲ႔ ငွက္ေပ်ာရြက္ေတြဆိုရင္ ပိုျပီးသတိထားျပီး ေဆးေပးပါ။
မာမာတို႔ဆီမွာ ငွက္ေပ်ာရြက္က လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ မရေလေတာ႔ ခဲထားတာကိုဘဲ သံုးရပါတယ္ ခဲထားတဲ႔ အထုတ္ကို ေျဖလိုက္ထဲက ရႊံ ႔လိုမဲမဲ အဖတ္ေတြ ကိုင္မိတဲ႔အတြက္ ေရကို၈ထပ္ေလာက္ ေဆးရပါတယ္ ေရေဆးျပီးျပန္ေတာ႔ တစ္ခါသံုး အဝတ္စနဲ႔ ေသေသခ်ာခ်ာ သုတ္ေပးျပီးမွ သံုးေပးတာ အေကာင္းဆံုးပါဘဲ။
ေနာက္တစ္ခုက ခဲထားတဲ႔ အရြက္ေတြကို သံုးထားတဲ႔အတြက္ အရြက္ေတြက စုတ္ပ်ဲလြယ္ပါတယ္ ထိလိုက္တာနဲ႔ ကြဲထြက္သြားတတ္တဲ႔အတြက္ ၾကမ္းၾကမ္းတမ္းတမ္း မကိုင္ဖို႔လဲ သတိေပးပါရေစ။
ေကာက္ညွင္းထုတ္ဖို႔ အရြက္ကို ပိုင္းျဖတ္တဲ႔ ေနရာမွာလဲ အတိအက် ပိုင္းျဖတ္လို႔ မရျပန္ပါဘူး မိမိအဆင္ေျပသလို ေကာင္းတဲ႔ေနရၾေလးေတြကို ေရြးျပီးပိုင္းျဖတ္ေပးပါ။
ေကာက္ညွင္းထုတ္ေတာ႔မယ္ ဆိုရင္လဲ အရြက္တစ္ထဲဆိုရင္ ကြဲထြက္သြားတတ္တဲ႔အတြက္ အရြက္ကို ႏွစ္ထပ္သံုးထပ္ေလာက္ ထပ္ေပးျပီးမွ ထုတ္ေပးပါလို႔ အၾကံေပးရင္း မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (ငါးဖူးစာ)
- ေကာက္ညင္းဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူးခြဲ
- ငွက္ေပ်ာသီး - ႏွစ္လံုးခြဲ
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္္ (အခ်ဳိၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ)
- အုန္းႏို႔႔ - 300 ml
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- အုန္းသီးဖတ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ သံုးေပးပါ
- ငွက္ေပ်ာရြက္ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တစ္ညအိပ္ ေရစိမ္ထားပါ
- ေနာက္ေန႔မနက္မွာ တစ္ညအိပ္ ေရစိမ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရတစ္ထပ္ေဆးျပီး ဇကာထဲေလာင္းထည္႔ကာ ေရစစ္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ျပီး မကပ္ေသာ အိုးအေနေတာ္ တစ္လံုးထဲမွာ အုန္းႏိူ႔ ဆားနွင့္ သၾကားကို အပူေပးျပီး သၾကား ေပ်ာ္သြားေအာင္ တည္ေပးထားပါ
- ဆားႏွင္႔သၾကား ေပ်ာ္သြားေစရန္ မၾကာ မၾကာ ေမႊေမႊေပးပါ
- ဆားႏွင္႔သၾကား ေပ်ာ္သြားပါက ေရစစ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းမ်ားကိုထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ
- အိုးမကပ္ေအာင္ မၾကာခဏ ေမႊကာ အုန္းႏိူ႔မ်ား ခမ္းသြားသည္အထိ တည္ထားပါ
- ေကာက္ညွင္းသား လွေစရန္ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ခပ္ေျဖးေျဖးဘဲ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မီးဖိုမွဖယ္ကာ အေအးခံထားပါ
- ငွက္ေပ်ာရြက္မ်ားအား အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ေပးျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
- လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ငွက္ေပ်ာရြက္ သံုးပါက ငွက္ေပ်ာရြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အနည္းငယ္ေပ်ာ့သြားေအာင္ microwave ထဲ ၁ မိနစ္ (သို႔) ၁ မိနစ္ခြဲခန္႔ထည့္ပါ
- Microwave မရွိပါက အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားေစရန္ ေနပူပူမွာ တစ္နာရီေလာက္ ေနလွန္းေပးပါ
- ေနမပူပါက မီးဖိုေပၚမွာ မီးအပူရွိန္ ခပ္ေဝးေဝးမွာထားျပီး အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားေအာင္ ကင္ေပးပါ
- မီးကင္ျခင္း ေနပူလွန္းျခင္း မိုက္ခရိုေဝ႔ မီးဖိုထဲမွာ အပူျပထားေသာ ငွက္ေပ်ာရြက္မ်ားကို ေကာက္ညွင္းမထုတ္ခင္ ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးျပီး တစ္ခါသံုး အဝတ္စေလးမ်ားျဖင္႔ သန္႔ရွင္းသြားေအာင္ လိုက္သုတ္ေပးထားပါ
- မာမာကေတာ႔ ငွက္ေပ်ာရြက္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ မရတဲ႔အတြက္ ခဲထားတဲ႔ အရြက္မ်ားကို သံုးထားပါတယ္
- ခဲထားတဲ႔ အရြက္မ်ားက အင္မတန္မွ ညစ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အဝတ္စႏွင္႔ ေသေသခ်ာခ်ာ သုတ္ေပးျပီးမွ သံုးပါ
- ငွက္ေပ်ာသီးကို အခြံခြာျပီး မိမိထုတ္မည္႔ ေကာက္ညွင္းထုတ္ အေနအထားအတိုင္း ပိုင္းေပးထားပါ
- အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ငွက္ေပ်ာရြက္ထဲသို႔ ေကာက္ညွင္း ထမင္းစားဇြန္း တစ္ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ကို အနည္းငယ္ ျဖန္႔ျပီးထည့္ေပးပါ
- ထိုေကာက္ညွင္းေပၚမွာ ငွက္ေပ်ာသီးကို တင္ေပးပါ
- ငွက္ေပ်ာသီး အေပၚမွာ ေနာက္ထပ္ ေကာက္ညွင္း ထမင္းစားဇြန္း တစ္ ဇြန္းကို ျဖန္႔ျပီးတင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေဘးႏွစ္ဘက္မွ တစ္စဆီယူကာ ေကာက္ညွင္းအေပၚမွာ အုပ္ေပးပါ
- ေဘးႏွစ္ဖက္ အုပ္ျပီးတာနဲ႔ ေအာက္ဖက္မွ ငွက္ေပ်ာရြက္ကို အေပၚဖက္ကို ေခါက္တင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အေပၚဖက္မွ အရြက္စကို ထပ္အုပ္ေပးပါ
- ငွက္ေပ်ာရြက္က ရွည္ေနပါက အနားသားမ်ားကို ထုတ္လို႔ ရရံုဘဲထားျပီး ကပ္ေၾကးႏွင္႔ ညွပ္ထုတ္ေပးပါ
- ၈ ထုပ္လံုးကို အထက္ပါ နည္းအတိုင္း ေကာက္ညွင္းဆန္မ်ား ကုန္ေအာင္ ထုတ္ေပးပါ
- တစ္ထုတ္ ထုတ္ျပီးတိုင္း အထုတ္ကို ေမွာက္ျပီး ဗန္းထဲမွာ ထည္႔ထားေပးပါ
- အားလံုးထုတ္ျပီးတာနဲ႔ အထုတ္ႏွစ္ထုတ္ကိုပူးျပီး ၾကိဳးႏွင္႔ခပ္တင္းတင္း ခ်ည္ေပးပါ
- မုန္႔ထုတ္မ်ား အားလံုးျခည္ျပီးတာနဲ႔ ေပါင္းမည္႔ဇကာထဲ စီျပီးထည္႔ေပးပါ
- ေပါင္းအိုးထဲကို ေပါင္းခံခံု မထိေအာင္ေရထည္႔ေပးပါ
- ေရထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ေပါင္းခံဇကာကို တင္ေပးျပီး အိုးအဖံုး အုပ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေပါင္းအိုးရဲ ႔ steam ခလုတ္ကို ႏွိပ္ကာ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ကို ႏွိပ္ေပးျပီး ေပါင္းေပးပါ
- မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ ျပည္႔တာနဲ႔ ေပါင္းအိုးထဲမွ ေလကုန္ေအာင္ ထုတ္ေပးျပီးမွ အိုးအဖံုးကို ဖြင္႔ေပးပါ
- အိုးအဖံုး ဖြင္႔ျပီးတာနဲ႔ ငွက္ေပ်ာသီးအုန္းႏို႔ ေကာက္ညွင္းထုတ္ ေမႊးေမႊး အိအိေလးကို သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment