ဒီေန႔ေတာ႔ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးေတြ ရလာတာနဲ႔ ပဲငပိကို ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံ စပ္စပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္သြားပါတယ္ ထမင္းစားလို႔ ျမန္ေစတဲ႔ ဟင္းေလးတစ္မယ္မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ပဲငပိ အစပ္ဟင္း ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - တစ္ဆယ္သား
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၄မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - ဥႀကီးႀကီး တစ္ဥ
- င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ ၅လံုး
- ပဲငပိ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုး
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေခါင္းႏွင္႔အျမွီးမ်ား ျဖဳတ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ။
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ငရုတ္သီး အၾကမ္းဖတ္တို႔ကို မညက္တစ္ညက္ ေရာေထာင္းေပးထားပါ
- ပဲငပိကို ျပင္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ။
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္နဲ႕ အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ငရုန္သီးေထာင္းကို မိနစ္၀က္ မ႐ွိတ႐ွိေၾကာ္ေပးပါ။။
- င႐ုတ္သီးနံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေက်ျပီး အခြံမ်ား လိတ္သြြားတဲ့ထိ ခ်က္ေပးပါ။
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်သြားတာနဲ႔ ပုဇြန္ကိုထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ေမႊပါ။
- ျပီးတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား မခမ္းခင္ ပဲငပိႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊပါ။
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား အရမ္းမခမ္းခင္ င႐ုတ္သီးစိမ္း ထည့္ေမႊကာ အရသာျမည္ျပီးး လိုသလိုျပင္ေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးကာ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္ ႐ွမ္းပဲငပိခ်က္ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ပဲငပိကို အခ်ဳိသံုးပါက အငံအရသာအတြက္ ငံျပာရည္ထည္႔ေပးပါ မာမာကေတာ႔ အငံကို သံုးထားတဲ႔အတြက္ ငံျပာရည္ ထည္႔မထားပါ။
No comments:
Post a Comment