ဒီေန႔ေတာ႔ သတ္သတ္လြတ္ စားတဲ႔သူေတြလဲ အဆင္ေျပစြာ စားႏိူင္ေအာင္ရယ္ အရန္ဟင္းတစ္မယ္အတြက္ လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာ ျပင္ဆင္ႏိူင္ေအာင္ရယ္အတြက္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ အစိမ္းေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲျပား - 200 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ငါးဖူး
- ပန္းေဂၚဖီ - အေနေတာ္ ၃ခက္
- ေရႊပဲသီး - ၁၅ေတာင္႔
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း (ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရန္)
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲစာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (အထက္ပါ ပါဝင္ပစၥည္း အားလုံးကိ
ုေရာၿပီး အရသာ အရည္အျဖစ္ စပ္ထားပါ)
- ပဲျပားကို မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ ပံုစံရေအာင္ လွီးေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေလးစိတ္ခြဲၿပီ
း အလႊာေတြရေအာင္ ခြာထုတ္ထားပါ - ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ေသးေသး လွီးထားပါ
- ပန္းေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အခက္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ေဘဘီေျပာင္းဖူးကို ေ၇ေဆးျပီး ထက္ဝက္ျခမ္းကာ ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
- ေရႊပဲသီးကို အေၾကာသင္ေပးျပီး အေတာင္႔လိုက္ ေရေဆးကာ ထက္ဝက္ပိုင္းထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာရံုေလး ထ
ည့္ေၾကာ္ေပးပါ - ျပီးတာနဲ႔ ပဲျပားကို အရင္ဆံုး ထည္႔ေ ၾကာ္ေပးပါ
- ပဲျပား အနည္းငယ္ မာလာပါက က်န္ေနေသာ အသီးအရြက္မ်ာကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက အရသာ စပ္ထားေသာ အခ်ဳိရည္ကို ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အသီးအရြက္ေၾကာ္ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ အရမ္းႏြမ္းျပီး အသီးအရြက္မ်ား အေရာင္ေျပာင္းတဲ႔အထိ ေၾကာ္စရာမလိုတဲ႔အတြက္ ခနဘဲေၾကာ္ေပးပါ
- အသီးအရြက္ေၾကာ္မ်ား အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရျပီဆိုတာနဲ႕ အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းလြန္းတဲ့ သတ္သတ္လြတ္ ပဲျပားအစိမ္းေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment