ဒီေန႔ေတာ႔ ေမ်ာက္ငိုသီးေလးေတြ ဝယ္ထားလို႔ ဓညင္းသီးနံ႔ေလးလို ေမႊးေနတဲ႔ ေမ်ာက္ငိုသီးနဲ႔ ဂဏန္းကို ထမင္းလြတ္ စားမွာမို႔လို႕ ဂဏန္းကိုေပါင္းျပီး ေမ်ာက္ငိုသီး အစိမ္းနဲ႔ ေထာင္းပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းလြန္းတဲ႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီးေထာင္းျဖစ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေမ်ာက္ငိုသီး - မိမိစားႏိူင္သေလာက္
- ဂဏန္း - အေကာင္ၾကီးၾကီး တစ္ေကာင္
- ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔ - ၅ေတာင္႔
- ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ တစ္ခဲ
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ- အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ငါးငံျပာရည္အေနာက္ -ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဂဏန္းငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သံပုရာသီး - တစ္လံုး (အခ်ဥ္ၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ )
ျပင္ဆင္ပံု
- ေမ်ာက္ငိုသီးကို ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္း ျခမ္းေပးထားပါ
- ဂဏန္းကို မလိုတာေတြဖယ္ျပီး ေရေဆးထားပါ
- ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ ေပါင္းအိုးဇကာထဲမွာ ထည္႔ေပးပါ
- ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးထဲမွာ ေရထည္႔ျပီး ေပါင္းခံခံုႏွင္႔ ေပါင္းခံဇကာကို ထည္႔ေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ၅မိနစ္ခလုတ္ကို ႏွိပ္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- ဂဏန္းျပဳပ္ထားေသာ အခ်ိန္ျပည္႔တာနဲ႔ အိုးအဖံုးဖြင္႔ျပီး အေအးခံထားပါ
ဂဏန္းေထာင္းရန္ျပင္ဆင္ပံု
- င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ထန္းလ်ွက္ခဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ႏွင့္ ဆားတို႔ကိုထည္႔ျပီး မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
- အနည္းငယ္ သမသြားတာနဲ႔ ငံျပာရည္ သံုးမ်ဳိးလံုးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ
- ေထာင္းေနစဥ္ အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းအရိုးရွည္ရွည္ႏွင္႔ ေမႊေမႊေပးပါ
- မိမိအသံုးျပဳျပီး ေထာင္းေသာ က်ည္ေပြ႕ေပၚ မူတည္ျပီး ေမ်ာက္ငိုသီးကိုထည္႔ျပီး ၾကည့္ေထာင္းပါ
- ေက်ာက္က်ည္ေပြ႕ဆိုပါက ၅ခ်က္ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးပါ
- သစ္သားက်ည္ေပြ႕ဆိုပါက အခ်က္ ၁၀ခ်က္ ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးမွ အရသာ၀င္ပါတယ္
- သေဘၤာသီး ေထာင္းတယ္ဆိုေပမဲ့ အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ ခပ္ဖြဖြေထာင္းလိုက္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊလိုက္ လုပ္ေပးရပါတယ္
- အေရသာ သမေလာက္ျပီဆိုတာနဲ႔ ဂဏန္းႏွင္႔ သံပုရာရည္တို႔ကို ထည္႔ျပီး ခပ္ဖြဖြေလး ၄ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးပါ
- ထာင္းေနစဥ္ အရသာ ျမည္းေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရတဲ႔အထိ ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဂဏန္း ေမ်ာက္ငိုသီးေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို စားသံုရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment