ဒီတစ္ခါေတာ႔ ေကြကာအုပ္နဲ႔ ဆႏြင္းမကင္းလုပ္ျပီး အခ်ဳိတည္းဖို႔ ျပင္ပါတယ္ လုပ္ရတာ လြယ္ကူလြန္းျပီး စားရတာေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ကို ေကာင္းပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ေကြကာအုပ္ - 75 g
- ေရႊၾကည္မွဳန္႔ - 75 g
- ဂ်ဳံမွဳန္႔ - 50 g
- ေထာပါတ္ - 100 g
- သၾကား - 100 g (အခ်ဳိမၾကိဳက္လ်ွင္ ေလ်ွာ႔ထည္႔ပါ)
- ၾကက္ဥ - အလံုးၾကီးၾကီး ႏွစ္လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အုန္းႏို႔ - 150 g
- ႏြားႏို႔ - 150 g (full cream)
- ေရ - 150 g
- ဘိန္းေစ႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- မုန္႔ဖုတ္မည္႔ ဘန္း - တစ္ခု
ျပင္ဆင္ပံု
- အသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ ေရႊၾကည္မွဳန္႔ကိုထည္႔ျပီး မီးေအးေအးနဲ႔ ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာတဲ႔အထိ ေလွာ္ေပးကာ အေအးခံထားေပးပါ
- ပန္းကန္တလံုးထဲမွာ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး ပြတက္လာတဲ႔အထိ ေမႊတံႏွင္႔ ခေလာက္ေပးထားပါ
- ဂ်ဳံမွဳန္႔ကို ဇကာစိတ္စိတ္ေလးႏွင္႔ အမွဳန္႔စစ္ ထားေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မုန္႔ထည္႔မည္႔ ဘန္းကိုသုတ္ရန္ ေထာပါတ္ အနည္းငယ္ ခ်န္ထားေပးပါ
- မုန္႔ထည္႔မည္႔ဘန္းကို ေထာပါတ္ဆီ သုတ္ေပးထားပါ
- အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ေထာပါတ္ ေရႊၾကည္ သၾကား ဆား အုန္းႏို႔ ႏြားႏို႔ႏွင္႔ ေရတို႔ထည္႔ကာ မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ က်ဳိေပးပါ
- မုန္႔သားကိ်ဳေနစဥ္ မုန္႔သားခဲခဲၾကီး ျဖစ္မသြားေစရန္ ေမႊ ေမႊေပးပါ
- မုန္႔သားက်က္လာျပီး ေထာပါတ္ဆီမ်ား ျပန္ထြက္လာပါက မီးပိတ္ေပးျပီး အိုးကိုမီးဖိုေပၚမွ ဖယ္ထားေပးပါ
- ေထာပါတ္ဆီ သုတ္ထားေသာ မုန္႔ထည္႔မည္႔ ဘန္းထဲကို မုန္႔သားမ်ား ထည္႔ေပးျပီး အေပၚယံကို ညီသြားရန္ႏွင္႔ မုန္႔သားလွေစရန္ ေယာင္းမႏွင္႔ လိုက္ညွိေပးရင္ ဖိဖိေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မုန္႔သားအေပၚမွာ ဘိန္းေစ႔တို႔ကို ျဖဴးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ oven ကို 200°C နဲ႔ ၅မိနစ္ေလာက္ ၾကိဳဖြင္႔ထားေသာ မီးဖိုထဲမွာ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ ဖုတ္ေပးပါ
- မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ ျပည္႔တာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီး လက္က်န္အပူရွိန္နဲ႔ ဆယ္မိနစ္ခန္႔ ဆက္ထည္႔ထားေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မုန္႔ဘန္းကို အျပင္ထုတ္ျပီး အေအးခံေပးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
- Oven ႏွင္႔ မဖုတ္လိုပါက 800 w အားရွိေသာ မိုက္ခရိုေဝ႔ မီးဖိုထဲမွာ တမိနစ္စီ ၇ခါေလာက္ ဖုတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မီးဖိုအျပင္ဖက္ထုတ္ျပီး အေအးခံကာ မုန္႔သားေအးလာမွ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးပါ
- စိမ္႔ျပီးေမႊးေနတဲ႔ ေကြကာအုပ္ ဆႏြင္းမကင္းကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment